Polske lommetyver herjer Norge

Politiet på jakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet jakter på seks navngitte polske menn i forbindelse med en tyveribølge landet rundt, og har også flere andre polske bander, samt rumenere, i kikkerten.

Oslo-politiet leter etter seks navngitte polske menn i alderen 26-38 år. De seks er foreløpig mistenkt og siktet for å stå bak 33 grove tyverier i Vestfold, Asker, Bærum og Oslo. Dette er bare toppen av isfjellet, mener politiet.

- Dette er særdeles profesjonelle lommetyver som er ekstremt fingernemme. De har spesialisert seg på å stjele lommebøker og er veldig dyktige på å misbruke kort. Men de driver ikke bare med lommetyverier. De begår alle typer vinningsforbrytelser, sier stasjonssjef Bjørn Åge Hansen på Sentrum politistasjon til Aftenposten.

Politiet holder også øynene åpne for flere enn disse seks. Det er nemlig hovedsakelig polske bander som står bak de fleste lommetyveriene i Oslo. Rumenerne utgjør en annen hovedgruppe, ifølge politiet.

Hittil i år har politiet i Oslo bare klart å ta 48 personer for lommetyverier. Av disse er 19 polakker, 14 nordmenn, 8 rumenere, og resten er av andre nasjonaliteter.

Hansen advarer folk, og sier det vil strømme til med lommetyver utover våren. Han understreker at politiet ikke er ute etter å stigmatisere noen.

- Dette er egentlig tragisk, for vi har en stor gruppe vanlige polakker og rumenere i Norge. Disse tyvene ødelegger så grassat for sine landsmenn som jobber her, sier Hansen.


(NTB)

Foto: DAGBLADET
Foto: DAGBLADET Vis mer
Polske lommetyver herjer Norge