Poltiet advarer mot falske bøssebærere med hjemmelaget rødt kors

To utenlandske kvinner legger pengene i en blomstervase.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politet i Hedmark advarer på Twitter mot falske bøssebærere i forbindelse med dagensTV-aksjon til inntekt for Røde Kors.

Det er meldt om to kvinner av utenlandsk opprinnelse som går rundt med et hjemmelaget rødt kors og samler pengene i en blomstervase. Den ene kvinnen har på seg rød jakke og den andre har på seg hvit jakke.

Politiet oppfordrer folk om å være nøye på å se etter korrekte innsamlingsbøsser med blombering.

Politiet fikk telefoner fra flere uvhengige om de falske bøssebærerne som har gått rundt i Kirkenær i Solør i formiddag. En patruljebil er i skrivende stund på vei ut for å lete etter de falske bøssebærerne.

- I akkurat dette området vet vi at det ikke er noen andre ute og samler inn penger lovlig før klokka 15, sier operasjonsleder Arne Norevik til Dagbladet.

Han har vært i kontakt med Røde Kors som har opplyst om at bøssebærerne skal ha en klistremerke i tillegg til bøssen, og nummeret på klistremerket skal samsvare med nummeret på bøssen.

Falske bøssebærere har også vært et problem tidligere. I 2014 ble tre personer arrestert for å utgi seg for å være fra «Forening for lidande barn». Også året før ble en mann anholdt med falsk bøsse.