Polygami-mødre vil ha barna tilbake

Sektbarna «skrekkslagne» av fysiske undersøkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mødrene i polygamisekten i Texas har skrevet et brev til guvernøren i staten, Rick Perry, hvor de ber om hans hjelp. I brevet, som nyhetsbyrået AP har fått kopi av, hevder sektmødrene at en del av barna har blitt syke og innlagt på sykehus, som følge av behandlingen de får av barnevernet og påtalemyndighetene.

- Våre uskyldige barn blir stadig avhørt om ting de ikke vet noe om. De fysiske undersøkelsene gjorde barna skrekkslagne, skriver mødrene, og peker med det på undersøkelsene sektbarna gjennomgår som en del av etterforskningen rundt sekten.

- Traumatisk

- Mange av barna våre har blitt syke som følge av forholdene de har blitt plassert i. Å bli utsatt for slike forhold virker traumatiserende på dem, hevder mødrene i brevet, ifølge AP.

Til sammen 416 barn er ifølge AP plassert i midlertidig forvaring, etter at barnevern og myndigheter slo til mot polygamisekten Den fundamentale Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, 4. april.

Aksjonen kom etter at myndighetene hadde mottatt tips og påstander om overgrep mot barna, og tok seg inn i den festningslignende farmen hvor sekten holder til, i Eldorado i Texas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer