Polygamist i Sverige fikk tilgang på tre leiligheter til sine tre koner og barn. Det vekker reaksjoner

Siden januar 2016 har en svensk kommune brukt 305 millioner svenske kroner på leiligheter.

OPPKJØP: Nacka kommune har så langt i år kjøpt 44 boliger som blant annet skal leies ut til flyktninger. Tre av leilighetene skal gå til en mann og hans tre koner. Dette bildet er fra den aktuelle kommunen, men det leilighetene det er snakk om, er kjøpt et annet sted. Foto: TT / NTB Scanpix
OPPKJØP: Nacka kommune har så langt i år kjøpt 44 boliger som blant annet skal leies ut til flyktninger. Tre av leilighetene skal gå til en mann og hans tre koner. Dette bildet er fra den aktuelle kommunen, men det leilighetene det er snakk om, er kjøpt et annet sted. Foto: TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske kommunen Nacka er i hardt vært etter at det ble kjent at kommunen har kjøpt opp tre ulike leiligheter for så å leie dem ut til en mann, hans tre koner og 16 barn, melder svenske TV 4.

Prislappen er 14 millioner svenske kroner.

Har kjøpt 94 boliger

Det siste halvannet året har flere kommuner i Sverige kjøpt opp leiligheter som blant annet skal leies ut til flyktninger som har fått oppholdstillatelse i landet.

Ifølge Expressen har for eksempel Nacka kommune utenfor Stockholm kjøpt 94 boenheter for til sammen 305 millioner svenske kroner siden 1. januar 2016 og fram til nå. Det er boenheter til ca. 340 personer.

At en mann og hans tre koner må ha tre ulike leiligheter, får flere til å reagere, blant annet politikere.

- Feil

Særlig Sverigedemokraterna reagerer på saken. De mener at staten indirekte støtter polygami siden den syriske familien får leve som de gjorde i hjemlandet.

- Å betale 14 millioner for at en mann skal leve som han gjorde i hjemlandet sitt med tre koner, med separate bosteder for hver kone, synes vi er feil, sier Mikael Strandman i Sverigedemokraterna til TV 4, og sier at kommunene bidrar til å øke boligprisene ved å kjøpe opp boligene, noe som gjør det vanskeligere for andre borgere i kommunen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer