Pønka riff-konger

Foo Fighters åpnet hasardiøst ved å spille ut sitt sterkeste kort. Et farlig trekk man fort kan knekke nakken på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Men når man veit at kortene er mange og bra, vitner sånt om selvtillit og selvinnsikt - og om å tolke sitt publikum. For Foo Fighters åpnet konserten med den uimotståelige og vanedannende hiten «All My Life», og bildene fra videoen blandet seg med inntrykkene fra salen og scenen.

Instant energi

Når man starter på toppen, kan det bare gå nedover. Og det tok litt tid før konserten satte seg og frontfigur Dave Grohl fant den rette frekvensen. Men publikum var med på notene fra begynnelse til slutt: Det var hender i været og hengiven allsang.

Foo Fighters på scenen er som en instant energipakke.

Det eksploderer flere ganger i nesten hver eneste låt. Og da snakker vi ikke om pyroteknikk, men om musikalske detonasjoner i form av turbotungt rytmedriv og voldsom gitarsaging. Bandet er samspilt og trimmet. Selv om det meste er hardt, går fort og låter høyt, er det variasjon innenfor de snevre rammene.

Målt opp mot Dave Grohls andre band, Queens Of The Stone Age, og den mørkere delen av hardrockscenen som stoner- og ørkenrock, blir Foo Fighters lettmatroser med appell til et vesentlig yngre publikum.

Spiselige populister

Men det blir ikke riktig å presse bandet inn i en ramme de i større grad fjerner seg fra. Foo Fighters låter som høyst spiselige populister innenfor turborocken.

For Foo Fighters er blitt mykere siden den selvtitulerte debuten i 1995. Bandet er mer kommersielt i den forstand at det lager energirock og powerpunk som er lettere tilgjengelig for et større publikum. Men det har likevel sjela i behold. Grohl og Co. serverer eksplosiv rock og melodisk pop til glede for tenåringer i alle aldrer.

FANT TONEN: Dave Grohl rapet og spyttet som en sjømann, men skjønner ikke hvorfor vi skandinaver driver på med snus. - I never put this fucking shit - snoos - in my fucking mouth, sa Grohl mens han ble bombardert med snusbokser fra salen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer