Hest skutt og knivstukket

Ponnien Frede brutalt drept

Mandag forsvant ponnien Frede sporløst. Da han ble funnet torsdag, var det et vondt syn som møtte eieren.

DØD: Ponnien Frede ble torsdag funnet skutt og knivstukket. Foto: Privat
DØD: Ponnien Frede ble torsdag funnet skutt og knivstukket. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Vi er i sjokk og tomme for ord. Det er ytterst merkelig at noen vil gjøre noe slik.

Det sier Tina Mackenhauer fra det lille tettstedet Sparkær i Danmark, etter at familiens ponni Frede ble funnet skutt og knivstukket torsdag kveld.

- Frede forsvant mandag. Vi tok kontakt med politiet umiddelbart etterpå, samtidig som vi la ut en etterlysning på Facebook. Dette er et sted hvor alle kjenner alle, så det er veldig mange som har lett etter ham, forteller Mackenhauer til Dagbladet.

Det var danske B.T som først omtalte hendelsen.

- Helt forferdelig

Torsdag kveld fikk ponnieieren en telefon fra en innbygger i Sparkær. Frede var blitt funnet.

- Det første jeg spurte om var om han var i live. Da svaret var nei, reiste jeg umiddelbart til stedet. Vi så selv hva som hadde skjedd, men ville ha det bekreftet av politiet. Det var helt forferdelig.

Kort tid etterpå kunne en politipatrulje bekrefte hendelsen, men hvordan og hvorfor det har skjedd, er det foreløpig ingen som har svaret på.

Kan ha vært en feiltakelse

Til den danske avisa forteller politistasjonssjef i Viborg, Christian Toftemark, at en av teoriene som etterforskes, er at Frede har blitt skutt ved en feiltakelse av en jeger. Bukkejakta startet nemlig samme dag som ponnien forsvant.

- Det tyder på at ponnien er blitt skutt på samme måte som man skyter et rådyr, sier Toftmark og oppfordrer en potensiell gjerningsperson til å melde seg.

Han får støtte av ponnieieren.

- Vi vil gjerne vite hva som har skjedd og hvor han har vært i forkant av hendelsen, sier Mackenhauger til Dagbladet.

NON STOP: En alligator kom litt for nære barna til en hest, og det fikk han høre rimelig greit. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

Roser politiet

Selv om familien som eide ponnien nå er knust etter det brutale funnet, roser eieren politiet og lokalbefolkningen for hjelpa de har fått.

- Det har vært helt enormt. Det er veldig mange som har hjulpet til med letinga og vi har hatt en løpende dialog hele veien.

- Har dere tenkt noe på hva dere gjør videre?

- Nei, det har vi ikke. Selv om det er utrolig synd at Frede er død, så er vi glade for at han er funnet. Om det er noen som vet noe, så håper vi at de tar kontakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer