Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Popart-prinsessen

Mette-Marit har blitt popart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag åpnet Mette-Marit utstillingen Unge Talenter ved Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. I den forbindelse er det laget et eget popart-portrett av kronprinsessen.

Det er laget av det norske designbyrået Bleed og er en gave til kronprinsessen fra Norsk Designråd. I portrettet har Bleed laget et eget monogram til henne og gjort en fri tolkning av det norske riksvåpenet. Kronprinsessen har ikke sittet modell for det spesielle portrettet. Hun fikk det overlevert under en tilstelning på Skaugum forleden.

27 av Norges mest lovende unge designere viser fram sine produkter på utstillingen i dag.

- Utrolig høy kvalitet. Dette er designere vi garantert vil se mer av i fremtiden, sa prosjektleder Eline Strøm-Gundersen i Norsk Designråd ved åpningen.

Til sammen 73 designere deltok i år i konkurransen Unge Talenter. På utstillingen vises vinnerarbeidene fram sammen med 23 andre utvalgte arbeider.

Mette-marit lovet at besøkende på utstillingen vil få se spennende produkter innenfor industridesign, transportdesign, møbeldesign og konfeksjondesign.

Vinnerne av Unge Talenter er allerede kåret. Anne Britt Torkildsby fikk prisen i åpen klasse med sitt nyskapende, muskelforsterkende undertøy for slagpasienter. I klassen for økodesign gikk Kari Aandal til topps med sitt solcelledrevne minikjøleskap.

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet mandag utstillingen Unge talenter ved Norsk Design- og Arkitektursenter i Oslo. Bildet viser kronprinsessen i samtale med Kari Aandal som gikk til topps i klassen for økodesign med sitt solcelledrevne minikjøleskap. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

(©NTB)

<B>TALENTER:</B>Mette-Marit åpnet utstillingen for Unge Talenter ved Norsk Design- og Arkitektursenter i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media