Popdronning mistenkt for drap

Svetlana er Serbias popstjerne og enke etter krigsforbryteren Arkan. Bestilte hun drapet på statsministeren for å hevne sin drepte ektemann?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbias politi leter etter den eller de som sto bak mordet på president Zoran Djindjic (50) i forrige uke. Drapet har etterlatt Serbia i sjokk og sorg. Thorbjørn Jagland og utenriksminister Jan Petersen deltok i begravelsen av Djindjic sammen med hundretusenvis av serbere som fulgte båren.

Gift med en drapsmann

Myndighetene mistenker at jugoslavisk mafia er delaktige i drapet som har rystet den ferske nasjonen. Men nå har dramaet tatt en ny vending:

I går stormet 50 politimenn med maskingevær luksusvillaen til popstjernen Svetlana 'Ceca' Roznjatovic gjennomsøkt av politiet. Svetlana er ingen hvem som helst: Hun er et velkjent sexsymbol og Serbias mest populære sangerinne. Også i det gamle Jugoslavia var hun svært godt likt.

I tillegg er Svetlana enke etter Arkan, Zeljko Raznatovic, som ledet de serbiske tigrene i krigen på Balkan. Krigsforbryteren Arkan ble tiltalt av domstolen i Haag, men møtte aldri opp. Han var svært populær blant serbiske nasjonalister, til tross for at han og hans menn antakelig sto bak drap, tortur og et stort antall voldtekter under krigen.

Det kjente paret to giftet seg i 1995. Men Svetlana ble enke allerede i januar 2000. Da ble ektemannen myrdet på et hotell i Beograd. Tusenvis av serbere strømmet ut i gatene og sørget sammen med den vakre enken etter drapet. Arkan ble priset som en «helhjertet serbisk nasjonalist».

Popdronningens hevn?

Tre menn ble arrestert for drapet på Arkan, men ryktene sa likevel at de rette gjerningsmennene ikke var blitt tatt: Mange mente at serbiske myndigheter hadde en finger med i spillet. Enkelte rykter gikk i retning av Djindjic, som nå selv er myrdet.

I går stormet serbisk politi inn i luksushjemmet Svetlana som nærmest er et nasjonalsymbol. Ifølge lokale medier i Beograd er Svetlana arrestert, først og fremst fordi hun har nære bånd med de hovedmistenkte, deriblant en tidligere politisjef som er velkjent fra mafiaen.

Politiet tror at Svetlana tilbød Djindjics drapsmenn et skjulested og hjalp dem med penger i forbindelHun er anklaget for å ha hjulpet de hovedmistenkte gangsterne i forbindelse med drapet. Foreløpig er hun fengslet for fem dager.

Politiet bar ut det som så ut som bokser med ammunisjon fra luksushuset.

SORG:</B> Kona og de to barna til den drepte Zoran Djindjic fulgte kista til graven for noen dager siden.
SKREKKPAR:</B> Arkan var kjent som en av Balkans råeste krigsforbrytere. Nå er kona knyttet til drapet som har rystet det tidligere Jugoslavia.
SLOTT:</B> På bildet sees politibiler på utsiden av luksusvillaen til Arkans enke Svetlana Roznjatovic. Svetlana er arrestert, mistenkt for deltakelse i drapet på statsministeren.