Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Popkornmillionær lurte seg inn på dødslista

Falsk forsvinning i flodbølgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den svenske popkorndirektøren var etterlyst av politiet for millionsvindel. Så prøvde han å utnytte flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia til å forsvinne for godt. Det gikk ikke så bra.

Den 32 år gamle direktøren drev sammen med sin bror et firma som forsynte Jönköpings kinoer med popkorn. I forbindelse med en skatterevisjon ble brødrene mistenkt for å ha lurt til seg drøye 10 millioner kroner gjennom hvitvasking av penger, falske fakturaer og feil i bokføringen. Da popkornbrødrene og fire andre ble tiltalt for bedrageri i november i fjor, forsvant direktøren plutselig. Da han ble etterlyst av politiet, dukket han plutselig opp på listen over forsvunne personer etter flodbølgekatastrofen. Søsteren hadde meldt ham savnet i Thailand.

Bløffen ble oppdaget da listene ble offentlige, og politiet er nå overbeviste om at mannen forsøkte å forfalske sin egen forsvinning for å slippe straff. I går ble navnet hans strøket fra savnet-lista.

- Å utnytte en slik katastrofe vitner om dårlig moral, sier Mats Harbäck ved politiet i Jönköping til Aftonbladet.

Men popkornmillionæren er ikke den eneste som er mistenkt for kriminelle handlinger som har gjort dette. Ifølge avisen kjenner man til flere tilfeller i Sverige. Det er imidlertid en sjanse å ta. Det kan være straffbart.

FORFALSKET FORSVINNING: Den svenske svindleren lurte seg inn på flodbølgelista for å slippe straff. Foto: Scanpix
FORFALSKET FORSVINNING: Den svenske svindleren lurte seg inn på flodbølgelista for å slippe straff. Foto: Scanpix Vis mer
POPKORNSVINDLER: Først svindlet han i popkornbransjen, så arrangerte svensken sin egen flodbølgeforsvinning.