Popstjerne råkjørte på E18

En folkekjær, norsk popstjerne må møte i Oslo tingrett på mandag etter å ha blitt stoppet i 108 km/t i 50-sonen.

<strong>SATT NED:</strong> Fartsgrensa er vanligvis 110 på strekningen. Foto: Google Maps
SATT NED: Fartsgrensa er vanligvis 110 på strekningen. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kveld i mai ble artisten stoppet av politiet på E18 i Sande i Vestfold. Han hadde da blitt målt til 108 km/t i 50-sonen.

Vanligvis er det 110-sone på stedet, men fartsgrensa var satt ned på dette tidspunktet.

Mannen har spilt i et av landets mest populære band i over 20 år.

Ifølge Nettavisen, som omtalte saken først, kjørte mannen en Mercedes med over 200 hestekrefter da han ble stoppet. Nå risikerer han 16 dagers ubetinget fengsel.

- Lagt seg flat

Mannen har tilstått å kjøre for fort. Hans forsvarer John Christian Elden sier at mannen ikke hadde sett skiltet med 50-sonen.

- Min klient har lagt seg flat. Plutselig var det nedsatt fart til 50 i 110-sonen uten at han fikk det med seg. Han skjønner han må ta sin straff for å ha vært uoppmerksom, skriver Elden i en SMS til Dagbladet.

Ikke i en by

Til Nettavisen sier Elden at det hadde vært noe annet om det skjedde i en by.

- Han er kjent med at hastigheten er så høy at han risikerer fengsel. Samtidig mener vi det må ses hen til veiens normale grense. Han er lei seg for lovbruddet, men det hadde i dette tilfellet ingen trafikkfarlige følger da veien er dimensjonert for 110 km/t hastighet, som er noe helt annet enn for eksempel samme hastighet i en by, skriver Elden i en e-post til Nettavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer