Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Populær blant innvandrerne

Mens Organisasjons-Norge utfordrer Kjell Magne Bondevik, nyter statsministeren og regjeringen større tillit blant innvandrere og flyktninger enn tidligere Ap-regjeringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny og mer liberal asylpolitikk har fått innvandrere til å se litt lysere på framtida.

- Viljen til å drøfte problemer får innvandrere og flyktninger til å føle seg mindre uønsket i Norge, mener Gerd Fleischer, leder for Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger. - Oppmykningen i asylpolitikken er bare en begynnelse. Vi håper ikke det stopper med disse endringene, sier Fleischer til Dagbladet.

Positivt

Anita Rathore i Organisasjonen Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) ser positivt på endringene i asylpolitikken.

Hun understreker imidlertid at en ensidig fokusering av asylpolitikk fører til at andre viktige saker kommer i skyggen.

OMOD jobber med rettssikkerhet for innvandrere og flyktninger. Organisasjonen har i en rekke år slitt med å få til juridiske endringer som kan hindre trakassering og forskjellsbehandling.

Kristendomsfaget er et omstridt tema mange innvandrerorganisasjoner - spesielt religiøse organisasjoner - har vært opptatt av.

Mohammed Bouras, leder i Islamsk råd, stiller spørsmål ved at man blir tvunget til å delta i kristendomsundervisning i land med religionsfrihet.

- Jeg har likevel ikke gitt opp håpet om at dette vil forandres, fordi jeg har tro på den nye regjeringen. KrF har generelt mer forståelse for hvordan mennesker med annen bakgrunn og tro har det i Norge, sier Bouras.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!