Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Populær fengselsfugl

Norske fengselsdirektører skal ifølge Hallvard Flatland sjøl stå i kø for å få ham som fange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går fortalte den tidligere TV-kjendisen for første gang om livet under og etter rettssaken mot ham.

-  I perioder opplevde jeg det som en psykisk hjernerystelse, sa Flatland da han stilte opp til intervju hos Viggo Johansen i «Redaksjon EN» på NRK 1 i går. TV-kjendisen ble før jul dømt til 80 dagers ubetinget fengsel for heleri og falsk forklaring i kjølvannet av den såkalte Hamre-saken. Han ga også tidligere på kvelden et intervju til Dagsrevyen der han opplyste om at han har fått tilbud fra enkelte fengselsdirektører om å sone i deres fengsel. Men da TV-lysene var slukket, forsvant Flatland ut bakdøra. Slik unngikk han flere nærgående spørsmål fra frammøtte journalister.

Forberedt

-  Det er klart at det har vært en tøff periode i fire år. Det er for så vidt ikke det viktigste for meg. Jeg har tross alt vært ute en vinternatt før. Det som blir da viktig for enhver far og mann, er hvordan familien har det. Vi har kjørt et eget løp hjemme. Der har vi kjørt veldig mye på åpenhet. Forklart hvordan dette er, og gått gjennom hva som skal skje. Og på den måten har vi kommet styrket gjennom denne perioden. Det blir et eget samhold i familien når du opplever en slik krise som dette. Det livet handler om, er å sette ting i perspektiv, sa Flatland. Han sa videre at det viktigste for ham ikke var om TV-seerne nå oppfatter ham som kriminell.

-  Tøft

-  Jeg føler meg ikke som kriminell. Hva folk tenker der ute, er også viktig for meg, med tanke på den rollen jeg har. Jeg er fortsatt av den oppfatning at jeg er uskyldig dømt. Men jeg er ydmyk og forholder meg til den dommen jeg har fått, selvfølgelig. Jeg bare håper og tror at seerne forholder seg til det de ser på skjermen, og ikke er så opptatt av det som skjer utenom skjermen.

Flatland opplevde det hardt de periodene han måtte nærmest pendle mellom retten og TV3-studio, der han spilte inn «Casino».

-  De periodene jeg møtte i retten, er det nærmeste jeg har kommet en psykisk hjernerystelse. Fra rettssalen dro jeg rett til TV-studio. Det var en voldsom omskiftning i hodet og ganske tøft.

ETTERTRAKTET: Hallvard Flatland var gjest i «Redaksjon EN» i går kveld. Han har nå fått tilbud fra flere fengselsdirektører som gjerne vil ha ham i sitt fengsel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media