Populære spanske turistøyer vurderer å innføre bilnekt i sommer

Forventer rekordmange turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myndighetene på de populære spanske ferieøyene Ibiza og Formentera varsler nå at de vurderer å nekte turister å ta med egen bil over til øyene. Det skriver Spaniaavisen.

Ibiza og Formentea tilhører øygruppa Balearene, som også omfatter Mallorca og Menorca. Totalt har disse øyene en befolkning på 1,1 millioner, og ifølge The Guardians artikkel forventer de en enorm turisttilslutning i år - med hele 13,5 millioner besøkende.

Man tror mange velger Spania som feriested i år framfor land som Tunisia, Egypt og Tyrkia, ettersom dette er land som har opplevd terroranslag de siste årene, skriver Spaniaavisen.

Miljøhensyn Én sannsynlig konsekvens av rekordmange besøkende er trafikkaos på øyene. Og dette er igjen en av grunnene til at myndighetene nå vurderer bilnekt på flere av øyene.

Formentera er det eksempelvis rundt 20 000 biler under høysesongen, som kan medføre problemer ettersom øya bare er 19 km lang. 

Viktig er imidlertid også de miljømessige konsekvensene, samt det at øyene frykter de ikke skal ha tilstrekkelige vann- og strømressurser for å kunne betjene så mange gjester, skriver Spaniaavisen.

Frykter fly-kaos Menorca har 86 000 innbyggere, og kan ikke betjene mer enn 200 000 besøkende daglig, skriver Spaniaavisen.

Men dette tallet ble passert man ved flere anledninger i fjor. 

Ifølge The Guardian vil man etter all sannsynlighet også få utfordringer på flyplassen på Mallorca. Den er rigget for å håndtere maksimalt 66 fly i timen, men i sommer kan antallet flyvninger øke til 100 i timen. 

- Unngå gamlebyen Biel Barceló, som er visepresident i turistdepartementet til Balearene ber folk vurdere å unngå gamlebyen i Palma i høysesongen.

- Vi oppfordrer cruiseoperatører til å ta med passasjerene på utflukter til andre deler av øya for å unngå overbefolkning i gamlebyen i Palma, sier han.

Spania er verdensledende når det gjelder strender med statusen Blått flagg. I år har 586 strender i badelandsdestinasjonen blitt tildelt denne statusen, noe som er ni mer enn i fjor.