Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Populært med muslimsk skole i Oslo

Alle de 75 elevplassene på den første muslimske barneskolen i Norge ble fylt opp i løpet av to uker. Nå står over 100 elever på venteliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette viser at mange muslimske foreldre ønsker at barna skal gå på en skole som ikke er i strid med deres trosoppfatning, sier Trond Ali Linstad, leder for stiftelsen Urtehagen og fungerende rektor på Urtehagen grunnskole, til Aftenposten.

Rektoren beroliger alle skeptikere med å si at skolen vil følge samme undervisningsmønster som offentlig skole. Det blir heller ikke noen atskilte jente- og gutteklasser.

- Eneste faget der gutter og jenter ikke får undervisning sammen, er i kroppsøving. Og vi vil heller ikke ha noen form for Koran-undervisning i skoletiden, men vil tilby Koran-timer på vår skolefritidsordning, sier Linstad.

Han forteller at elevene vil få 228 timer med ekstra norskundervisning ut over det som er pålagte i løpet av skoleåret. Skolen vil også bytte ut KRL-faget med IRL (Islamkunnskap, religion og livssyn).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media