- Populistisk lynnedslag

- Milliardbevilgningen til pasientbru var utslag av et populistisk lynnedslag, sier Ap's sosialpolitiske talskvinne Gunhild Øyangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vedtaket om å bruke en milliard kroner til ventelistebehandling i utlandet var noe av det mest useriøse jeg har opplevd. At finanskomiteen besluttet dette kom som et sjokk, sier Øyangen.

- En ganske presis beskrivelse, samstemmer Legeforeningens president, Hans Petter Aarseth.

- Vi har hele tida visst at vi har kapasitet til å ta ventelistepasienter dersom vi får penger. At Stortinget likevel endte med et annet vedtak, kan skyldes at det nærmet seg valg. I november besluttet stortingsflertallet å bruke en milliard kroner på behandling av norske ventelistepasienter ved utenlandske sykehus. I dag er rotet komplett: Sosialkomiteen krangler om hva politikerne visste og ikke visste. Sosialdepartementet har brukt mye tid på å utrede stortingsvedtaket. Så viser det seg at det likevel er flertall for å bruke pengene i Norge.

Lege og stortingsmann Olav Gunnar Ballo (SV) har nå han reist et dokument 8-forslag om å bruke mesteparten av milliarden i Norge. Forslaget ligger an til å få flertall.