Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Porosjenko klar til å inngå våpenhvile

Ukrainas president Petro Porosjenko sier han er klar til å inngå en betingelsesløs våpenhvile i Øst-Ukraina.

VIL HA VÅPENHVILE: Petro Porosjenko er klar for betingelsesløs våpenhvile. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VIL HA VÅPENHVILE: Petro Porosjenko er klar for betingelsesløs våpenhvile. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

München (NTB-DPA): - Jeg er rede til å kunngjøre en fullstendig og betingelsesløs våpenhvile når som helst for å få stanset det stigende antallet sivile tap, sa han under sikkerhetskonferansen i München.

En ny fredsplan utarbeidet av Tysklands statsminister Angela Merkel og den franske presidenten François Hollande ble torsdag og fredag lagt fram for Porosjenko og den russiske presidenten Vladimir Putin. De fire skal snakke sammen på telefon igjen på søndag.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier sent lørdag kveld at en endelig beslutning om den nye fredsplanen trolig blir tatt om to til tre dager.

Det konkrete innholdet i fredsplanen er ikke kjent, men den er trolig en videreføring av fredsavtalen som ble inngått i Minsk i fjor høst. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media