PÅGREPET: En sjef i bilprodusenten Porsche er pågrepet, to dager etter at tyske myndigheter gjennomførte en razzia mot et titalls lokaler tilhørende selskapet. Foto: AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ / NTB Scanpix
PÅGREPET: En sjef i bilprodusenten Porsche er pågrepet, to dager etter at tyske myndigheter gjennomførte en razzia mot et titalls lokaler tilhørende selskapet. Foto: AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ / NTB ScanpixVis mer

Porsche-topp pågrepet etter razzia

En sjef hos den tyske bilprodusenten Porsche er pågrepet i forbindelse med politiets etterforskning av svindel med diesel-utslippsdata.

- Porsche-toppleder Oliver Blume har informert de ansatte om at påtalemyndigheten i Stuttgart har pågrepet en sjef, sier en talsperson for selskapet.

Så langt har det ikke kommet informasjon om hvilken stilling den pågrepne personen har.

Pågripelsen skjer to dager etter at tyske myndigheter gjennomførte en razzia mot et titalls lokaler tilhørende Porsche.

Aksjonen ble utført som følge av mistanke om svindel, samt reklamejuks. Porsche har bekreftet at myndighetene har beslaglagt dokumenter og lover å samarbeide fullt ut med etterforskerne.

Porsche er et av luksusmerkene i Volkswagen-gruppen, som i 2015 innrømmet å ha fusket med utslippstester for dieselbiler.

(NTB)