Porsgrunn Porselen flytter

Flytter all industriproduksjon til Tyskland.

IKKE LØNNSOMT: Porsgrunn Porselensfabrikk har eksistert siden 1885,nå er det slutt og all produksjon flyttes til Tyskland. Her fra Januar 1947. Foto: Th.Skotaam / Aktuell / Scanpix
IKKE LØNNSOMT: Porsgrunn Porselensfabrikk har eksistert siden 1885,nå er det slutt og all produksjon flyttes til Tyskland. Her fra Januar 1947. Foto: Th.Skotaam / Aktuell / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Porsgrunds Porselænsfabrik selger eiendommen i Porsgrunn, og flytter all industriproduksjon til Tyskland.

- En industriproduksjon i Porsgrunn er ikke lønnsom, noe våre analyser og beregninger har vist oss, sier direktør Bjørn Moi i en pressemelding om beslutningen som er tatt, og som ble offentliggjort onsdag.

Han opplyser samtidig at Porsgrunds Porselænsfabrik forhandler med en investorgruppe om utvikling av nye arbeidsplasser på eiendommen.

Selskapet skal utvide fabrikkutsalget til også å inneholde håndverksproduksjon, museum og salg av porselen, glass og kjøkkenutstyr, blir det opplyst.

- Vi går tilbake til der det hele startet i 1885. Vi skal videreutvikle og bygge opp den delen av håndverksindustrien som er i ferd med å gå i glemmeboken.

Vi bygger opp det de fleste har lagt ned, sier Bjørn Moi.

(NTB)