Russland:

«Port til helvete» åpnet seg ved skisenter

En «port til helvete» åpnet seg nylig i et populært skiområde i Russland.

ENORMT HULL: Fenomenet forekom i det populære skiområdet Sheregesh i Russland. Video: @incident_kuzbass / @GoShoria. Reporter: Emma Dalen. Vis mer
Publisert

Det gigantiske synkehullet som har blitt døpt på ovennevnt vis av lokal presse, åpnet seg nylig i det populære skiområdet Sheregesh, som ligger i Tashtagolsky-distriktet i Kemerovo oblast i Russland.

Det ble målt til rundt 30 meter i bredde, og dukket opp nær en gruve i området.

Beboere skal ha blitt varslet på forhånd, og ingen ble skadd i raset, skriver det lokale mediet NGS42.ru.

- Ingen veier eller hus ble skadd. Hovedveien ble sperret, og hindringer ble satt opp da myndigheter dro ut for å undersøke stedet, sier Tashtagolsky-administrasjonens presseavdeling til mediet.

Ifølge avdelingen skal ingen ha bodd i rasområdet på flere år. Videoer og bilder fra stedet, publisert i den lokale Telegram-gruppa @Incident_kuzbass, viser et stort krater, tilsynelatende på et jorde.

Det er usikkert hva som forårsaket raset - ifølge myndighetene ble ikke gruva i området rammet, og det skal ha vært «forutsigbart».

Skiområdet Sheregesh ligger i Vest-Sibirs sørøstligste del, i et dalsøkk mellom fjellmasser i øst og vest - og er et yndet reisemål for russiske skientusiaster. Det er kjent for sin lange vintersesong, og kanskje enda mer spesielt: Sin årlige skikonkurranse i badedrakt.

Det huser også årlige festivaler på sommerstid.

SKIFEST: Sheregesh arrangerer årlige skifester. Foto: Alamy Stock Photo / NTB
SKIFEST: Sheregesh arrangerer årlige skifester. Foto: Alamy Stock Photo / NTB Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer