Portforbud for katter

Kattene i Galnåsmyra borettslag i Bodø må tisse inne og får ikke være ute etter klokka 23. Brytes portforbudet kan katta bli avlivet og eieren husløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Beboere i borettslaget i Bodø har lenge klaget over at veier og hager er dekket av kattebæsj, og at det lukter tiss over alt. Men nå raser katteeierne i nabolaget mot reglene som ble vedtatt på et styremøte i borettslaget i går kveld.

- Jeg synes de nye reglene høres helt syke ut. Jeg skal være enig i at det er ganske mange katter her, men jeg synes styret overdriver kraftig. Og at vi skal ha kattene på do før de går ut må jo være en spøk, sier katteeier Tor Erik Søtorp til Nordlands Framtid.

Lederen i borettslaget mener at det må gjøres noe drastisk i forhold til den enorme økningen i antall katter i området.

- Vi krever blant annet at alle katter må holdes inne nattestid. Etter klokka 23 på kvelden skal ingen katter være ute. Brudd på «portforbudet» kan føre til at dyret kreves avlivet, eller i verste fall oppsigelse av leiekontrakten for kattens eiere, sier styreleder Morten Melå til avisen.

Styret i borettslaget krever også at katter som ferdes ute skal være merket med navn, og at eierne i den grad det er mulig skal prøve å få kattene til å tisse inne før de slippes ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.