Portugal opphever forbudet mot abort

23 000 illegale aborter årlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Loven som legaliserer abort i Portugal, trådte i kraft søndag. Dermed er abortlovgivningen i det katolske landet mer i takt med de fleste andre europeiske land.

Loven tillater en kvinne å ta abort innen tiende uke i svangerskapet. Men alle kvinner som vil ta abort, må gjennom obligatorisk medisinsk rådgivning.

Loven ble vedtatt etter en folkeavstemning i februar der neste 60 prosent stemte for å oppheve forbudet. Deltakelsen i avstemningen var for liten til at resultatet var bindende, men sosialistpartiet brukte sitt flertall i nasjonalforsamlingen til å oppheve abortforbudet.

Regjeringen i Portugal håper lovendringen vil redusere tallet på illegale aborter, nå anslått til 23 000 i året.

(NTB)

FEIRER: En støttespiller for den nye loven jubler 11. februar etter at folkeavstemningen gikk i ja-folkets favør. Foto: MARCOS BORGA/REUTERS/SCANPIX
FEIRER: En støttespiller for den nye loven jubler 11. februar etter at folkeavstemningen gikk i ja-folkets favør. Foto: MARCOS BORGA/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer