Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Portugal rystes av unge tog-røvere

En serie ran om bord på togene mellom Lisboa og de rike feriestedene Estoril og Cascais ryster Portugal. Regjeringen har satt inn 400 ekstra politimenn for å vokte togene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjenger med tenåringer fra Kapp Verde-øyene utenfor Afrika står bak ranene. De bevæpnede ungdommene går gjennom togene fra vogn til vogn og tar verdisakene til passasjerene. Deretter drar de i nødbremsen og forsvinner.

Myndighetene har reagert raskt og satt inn nesten 400 politifolk på jernbanestasjonene og i togene for å stanse de voldelige ranene, som har skapt panikk blant tusentalls mennesker som daglig pendler mellom sentrum av Lisboa og forstedene ut mot Cascais.

Togene benyttes ofte av turister på vei til feriestedene Estoril og Cascais.

Voldsbølge

Togranene er bare en del av en eksplosiv økning i voldelige ran i Lisboa, utført av ungdomsgjengene. Nylig ble flere nattåpne bensinstasjoner langs motorveien inn til Lisboa ranet. Gjengen var bevæpnet med avsagde hagler. De stanset også bilister, som ble ranet.

Lidia Franco, en av Portugals mest populære skuespillere, ble ranet og truet med voldtekt, men lyktes å flykte etter å ha gitt fra seg smykker, penger, mobiltelefon og bilen til de brutale tenåringene.

Koloni

Politiet vet lite om ransgjengene, bortsett fra at ungdommene skal være fra Kapp Verde-øyene utenfor Afrikas vestkyst.

Kapp Verde var tidligere en portugisisk koloni. Mange afrikanere fra Portugals tidligere kolonier er bosatt i og rundt Lisboa. Disse gruppene frykter nå økt spenning mellom afrikanere og innfødte portugisere i kjølvannet av ransbølgen.

Menneskejakt

Politiet har allerede satt i gang en veritabel menneskejakt for å stanse gjengenes herjinger. De jakter spesielt på unge med afrikansk bakgrunn.

Politiets tall viser at 80 prosent av dem som tas for voldskriminalitet i Lisboa-regionen er ungdommer. Ungdom helt ned til 12 år er tatt for voldskriminalitet.

Ungdomsvolden har økt kraftig i områdene rundt Amadora, Oeiras og spesielt rundt Cascais, der forskjellen mellom rike kvarterer med store villaer og luksushotell og de fattige forstedene er enorm.

POLITIJAKT: Politiet i Portugal setter nå alle kluter til i forsøket på å nedkjempe unge togrøvere fra Kapp Verde-øyene som går igjennom tog fra vogn til vogn og raner passasjerer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media