ALDRI GITT OPP:  Ekteparet Kate and Gerry McCann har aldri gitt opp håpet om å finne datteren Madeleine. Her poserer de med et bilde av hvordan Maddie kan ha sett ut som 9-åring. Arkivfoto:AP Photo/Sang Tan, File
ALDRI GITT OPP: Ekteparet Kate and Gerry McCann har aldri gitt opp håpet om å finne datteren Madeleine. Her poserer de med et bilde av hvordan Maddie kan ha sett ut som 9-åring. Arkivfoto:AP Photo/Sang Tan, FileVis mer

Portugisisk politi gjenåpner Maddie-saken

- Vi håper at hun endelig blir funnet og at det blir klart hvem som står bak denne forbrytelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Seks år etter at engelske Madeleine McCann forsvant fra foreldrenes ferieleilighet i Portugal, har portugisisk politi valgt å gjenåpne etterforskningen. Det skriver BBC.

Ekteparet Kate og Gerry McCann fikk den britiske etterforskningen gjenopptatt i 2011, og nå håper de på endelig svar om hva som skjedde med datteren deres etter hun forsvant en maidag i 2007.

Nye teorier Den dramtiske utviklingen i saken skjer etter at britisk politi la fram nye opplysninger i forbindelse med forsvinningen i BBC-programmet Crimewatch. Blant annet la politiet fram fantomtegninger om mulig gjerningsmenn og teorier om forsvinningen.

Nå har også portugisisk politi valgt å gjenåpne saken. De melder at de har fått nye bevis og spor å følge opp.

 MISTENKT:  Disse fantombildene ble nylig offentliggjort av britisk politi, og skal vise mannen de mener kidnappet lille Madeleine McCann. Foto: AFP/HO/METROPOLITAN POLICE
MISTENKT: Disse fantombildene ble nylig offentliggjort av britisk politi, og skal vise mannen de mener kidnappet lille Madeleine McCann. Foto: AFP/HO/METROPOLITAN POLICE Vis mer

Etter de henla saken i 2008, har politiet i Portugal møtt massiv kritikk fra foreldrene og deres støttespillere. Også britiske medier har gitt politiet hard medfart. Nå skal de imidlertid se på saken på nytt, på grunn av nye bevis fra britisk politi.

Positive til oppklaring Siden 2011 har mellom 30 og 40 britiske politietterforskere gjennomgått alle opplysningene i saken på nytt, og angivelig funnet flere nye oppsiktsvekkende opplysninger. De er positive og tror de endelig kan få endelige svar.

- Jeg tror at vi har vår beste mulighet så langt til å forstå hva som skjedde med Maddie, sa visepolitimester Mark Rowley til pressen, ifølge BBC.

Britisk politi har identifisert at det er 41 personer av interesse i saken, og har fått over 2400 tips etter at programmet Crimewatch ble sendt.
 
Ett av sporene leder til Norge. Kripos har bekreftet at de har blitt kontaktet i forbindelse med den seks år gamle forsvinningen.

Ønsker flere tips Britisk politi har utlovd en dusør på over 190 000 norske kroner for nye opplysninger i saken. Også foreldrene ber inderlig om at folk melder seg hvis de har nyttig informasjon.

- Vi ber igjen alle som kan ha informasjon om Maddies bortføring om å kontakte politiet i Portugal eller Storbritannia, sa foreldrene til pressen torsdag, ifølge BBC.

 FORSVANT:  Madeleine McCann sine foreldre var ute og spiste på en tapasbar da datteren forsvant. Foto: AP Photo/London Metropolitan Police
FORSVANT: Madeleine McCann sine foreldre var ute og spiste på en tapasbar da datteren forsvant. Foto: AP Photo/London Metropolitan Police Vis mer