Portugisiske etterforskere til England i dag

Skal snakke med britisk politi og venner av Madeleines foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire portugisiske etterforskere reiser i dag til England for første gang i sammenheng med Madeleine-saken, melder Sky News.com.

De fire skal snakke med politiet i Leicestershire, samme fylke som ekteparet McCann bor. I tillegg skal de møte representanter fra laboratoriet i Birmingham som har testet prøver fra leiligheten i Praia da Luz der McCann-familien bodde da Madeleine forsvant og fra bilen ekteparet leide.

Muligens skal de også på ny snakke med venner av familien, som spiste middag sammen med ekteparet kvelden fireårige Madeleine forsvant. Sky News reporter tror sjansene for at etterforskerne skal snakke med ekteparet Gerry og Kate McCann er små.

Blant de fire er muligens etterforskningslederen, visedirektør i politidirektoratet Paulo Rebelo, som tok over som etterforskningsleder i begynnelsen av oktober etter at flere skandaler førte til at den tidligere lederen Goncalo Amaral fikk sparken.

De tre andre skal være to rettsmedisinere og en representant fra det nasjonale patologiske instituttet.

Madeleine McCann forsvant 3. mai og en hel verden har fulgt saken etter at foreldrene gikk stort ut i media for å fionne henne. Siden da har de to fått statusen som mistenkte.

TIL ENGLAND: Portugisiske etterforskere kommer i dag til England for å snakke med politi og laboratorieansatte som har testet prøver fra leiligheten og bilen McCann-ekteparet brukte i Portugal. medeleine-saken har fått svært stor medieoppmerksomhet over hele verden, men fire-åringen er ikke sett siden hun forsvant 3. mai. Foto: SCANPIX/ AFP
TIL ENGLAND: Portugisiske etterforskere kommer i dag til England for å snakke med politi og laboratorieansatte som har testet prøver fra leiligheten og bilen McCann-ekteparet brukte i Portugal. medeleine-saken har fått svært stor medieoppmerksomhet over hele verden, men fire-åringen er ikke sett siden hun forsvant 3. mai. Foto: SCANPIX/ AFP Vis mer