Portugisiske medier lekker Kates dagbok

Skrev om hvor krevende barna var, spesielt Madeleine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Portugisiske aviser hevder de har sett dagboken til Kate McCann, og lekker nå noe de mener er deler av innholdet.

Krevende barn

Notatene de har sett dreier seg om hvor mye energi de tre barna hennes krever av Kate, spesielt Madeleine, som var veldig aktiv.


Avisene hevder de så dagboken ligge åpen i boligen McCann-familien leide etter at den fire år gamle jenta forsvant, skriver
Sky News.

Vil ha Gerrys PC

Portugisisk politi har fått én eller flere kopier av dagboken allerede. De er også interesserte i pappa Gerrys PC. Han har lenge blogget på nettet og beskrevet familiens liv etter forsvinningen.

Britisk politi skal ha fått en ransakingsordre og skal dermed ha muligheten til å gå inn i familiens hjem i Rothley, Leicestershire.

Leke kan være bevis

HAR SETT DAGBOKEN: Portugisiske medier hevder de har sett utdrag av Kate McCanns dagbok. Foto: AP/Scanpix
HAR SETT DAGBOKEN: Portugisiske medier hevder de har sett utdrag av Kate McCanns dagbok. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Foruten Gerry McCanns PC er de også interessert i å beslaglegge flere av Madeleines leker, blant annet favoritten «Cuddle Cat».

Siden Madeleine ble borte har mamma Kate hatt med seg kosedyret stort sett over alt. Familien mener derfor det er alt for sent å bruke leken som bevis.


Kate og Gerry McCann reiste hjem fra Portugal søndag morgen, sammen med tvillingene Sean og Amelie og et kobbel av pressefolk.

Huset i Rothley nå omringet av medier og overvåkes av politiet.

Takket nei til Scotland Yard

Portugisisk politi takket nei til bistand fra britiske Scotland Yard i Madeleine-saken. Scotland Yard tilbød seg å hjelpe portugiserne med å se på bevisene i saken for flere uker siden, skriver Times Online i dag.

I Storbritannia er det vanlig praksis å la utenforstående se nærmere på etterforskningen i lignende saker, dersom utviklingen uteblir og politiet står i stampe.

Stilte etterforskere til disposisjon

The Metropolitan Police skal ha satt erfarne etterforskere til disposisjon for mange uker siden, da søket etter Madeleine sto stille. Også familien McCann skal ha lagt inn en lignende forespørsel hos portugiserne og bedt om at andre etterforskere så på saken, skriver den britiske avisen.

Men portugisisk politi har ikke svart på noen av henvendelsene.

Bekymret over bevishåndteringen

En politikilde avisen har snakket med er bekymret over hvordan hans kollegaer i Portugal har håndtert Madeleine-saken.

- Kvaliteten på bevisene og da særlig måten de har blitt hentet inn gir stor grunn til bekymring. Det kan stilles mange spørsmål til hvordan de tekniske bevisene har blitt innhentet.

Gammelt blodspor

DNA-prøver og annet materiale har blitt analysert ved Forensic Science Service i Birmingham, som er verdensledende på å etterforske og analysere tekniske bevis.

Men det er ingen ansatte her som har bidratt til å innhente disse bevisene. Det er det portugiserne som har gjort.

Blant DNA-materialet som er samlet inn er et gammelt blodspor som stammer fra rommet Madeleine lå og sov den kvelden hun forsvant.

Dette, og lignende bevis, er nærmest verdiløse ettersom det er så mange som har tråkket inn og ut av leiligheten siden den lille jenta ble borte 3. mai.

FORSVANT 3. MAI: Ingen har sett Madeleine McCann siden hun forsvant på mystisk vis mens hun sov i familiens ferieleilighet i Praia da Luz på algarvekysten.
HJEMME: Familien McCann kom hjem til Rothley søndag ettermiddag. I går var de ute på tur for første gang.