GJENNOMGIKK AVHØR: Politioverbetjent Kari Marie Kjelstad og andre etterforskere var i dag hos den eldre kvinnen som fant posen med den døde babyen, ved foten av en av buskene like til høyre for politikvinnen på bildet. Foto: BJØRN LANGSEM
GJENNOMGIKK AVHØR: Politioverbetjent Kari Marie Kjelstad og andre etterforskere var i dag hos den eldre kvinnen som fant posen med den døde babyen, ved foten av en av buskene like til høyre for politikvinnen på bildet. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

- Posen ble forsiktig satt ned inntil en busk

Her er polities etterforskere ved funnstedet i ettermiddag. Hadde ny samtale med hovedvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet hadde i 15-tida en ny samtale med den eldre stavangerkvinnen som fant bæreposen med den døde jentebabyen utenfor huset sitt. Etter det Dagbladet.no forstår skal etterforskerne ha gjennomgått vitnets forklaring steg for steg for å forsikre seg om alle relevante detaljer ble tatt med i gårsdagens avhør.

Samtidig foretok flere andre politifolk nye avhør og rundspørringer i nabolaget

Posen ble plassert
Det er ennå et mysterium hva som har skjedd med den døde jentebabyen i Stavanger og hvorfor den som etterlot seg spedbarnet valgte å gjøre det i det fredelige villastrøket på Vådland.

Etterforskerne som nå prøver å finne den eller de som sto bak utelukker etter det Dagbladet.no forstår at bæreposen med det døde spedbarnet har blitt kastet inn mot hagen fra gata. Tvert imot tyder alt på at noen har gått til fots noen skritt inn i den korte og smale innkjørselen i Asbjørnsensvei 10 og bevisst satt papirposen ned på et sted der den var godt synlig om noen passerte på vei til eller fra inngangsdøra til villaen.

Ifølge den eldre kvinnen som gjorde sjokkfunnet, hadde den hvite Cubus-papirposen blitt plassert stående med bunnen ned, ved siden av en lav busk, akkurat i overgangen mellom brostein og plen. Det får Dagbladet.no opplyst fra politiet.

Posen må ifølge betjeningen i to Cubus-butikker ha vært den nest største typen av en papirpose som butikkjeden begynte med før jul i fjor. Den er rundt 40 centimeter høy og 30 centimeter bred, har en flat bunn og hanker av sammentvinnet papp. På disse posene står det "Cubus" tvers over hele posen på den ene sida, og en stor "C" på den andre sida.

Trolig ikke utsatt for vold
På en improvisert pressekonferanse klokka 12 i dag informerte politiet om at babyen var ei jente, som var hvit i huden (men kan ha hatt asiatisk utseende). Så langt er ikke dødsårsaken klarlagt, men de første undersøkelsene av det døde spedbarnet ga ingen umiddelbare indikasjoner på at hun er tatt av dage med vilje.

- Vi har fått en muntlig orientering fra sykehuset der obduksjonen foregår som går ut på at jenta ikke har synlige tegn på vold, opplyste Ernst A. Rossebø ved Rogaland politidistrikt.

Han frykter at etterforskningen kan bli langvarig om ikke barnemoren eller andre med kjennskap til babyen melder seg snart.

FUNNET I BÆREPOSE: Det døde spedbarnet ble funnet i en papirpose av denne typen.  Illustrasjonsfoto: SINDRE GRANLY MELDALEN
FUNNET I BÆREPOSE: Det døde spedbarnet ble funnet i en papirpose av denne typen. Illustrasjonsfoto: SINDRE GRANLY MELDALEN Vis mer

- Vi har ikke fått inn opplysninger som innebærer en snarlig oppklaring av saken, sa Rossebø i formiddag.

Stavangerpolitiet har bistand fra to taktiske etterforskere fra Kripos, som store deler av dagen i dag satt på politihuset for å samordne informasjonen som har kommet inn så langt. Blant annet har flere beboere og andre på Våland merket seg biler og folk i det aktuelle tidsrommet som politiet nå prøver å sjekke ut av saken.

- Det er også aktuelt å innhente opptak fra overvåkningskameraer ved bensinstasjoner i området og egentlig alle andre steder som kan ha video av betydning, sier Rossebø til Dagbladet.no.

OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Rundt åtte etterforskere var i dag på jobb i forbindelse med barnedødsfallet, flere av dem i nabolaget til funnstedet.  Foto: BJØRN LANGSEM
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Rundt åtte etterforskere var i dag på jobb i forbindelse med barnedødsfallet, flere av dem i nabolaget til funnstedet. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer