Pøser ut 400 nye hytter innen 2020

Stein Birger Johnsen har bygget ut «halve Rauland», men stopper ikke med det. Nå vil eiendomsutvikleren passere 1.000 familiehytter i et nylig regulert område og friske opp alpinanlegget.

 Pøser på:  Rauland har blitt en populær turistdestinasjon. Stein Birger Johnsen pøser på med 400 nye hytter på få år. Her fra Vierli Terrengpark. Foto:  Helge Jenssen.
Pøser på: Rauland har blitt en populær turistdestinasjon. Stein Birger Johnsen pøser på med 400 nye hytter på få år. Her fra Vierli Terrengpark. Foto: Helge Jenssen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi har noen veldig spennende år foran oss nå.

Advokat Stein Birger Johnsen har for lengst lagt juspraksisen i Skien til side og slått over på destinasjonsutvikling på Rauland, skriver Finansavisen.

Han har ikke akkurat gått beskjedent frem. Siden år 2000 er det blitt bygget 2.200 hytter i telemarksbygda, og Johnsen står bak flesteparten.

- Vi har bygget voldsomt mye de siste to årene. Mens vi ferdigstilte to hytter i 2008, ligger vi nå på én i uka.

Sunn utvikling, kaller han det.

40-50 nybygg i året har vært normalen, og hverken hyttebyggeren eller lokalpolitikerne vil stoppe der.

I mai godkjente Vinje kommune det som er en av Norges største reguleringsplaner for hytter. Den tredelte utviklingen av Rauland som turistdestinasjon — som begynte i 2006 og fortsatte i 2010 — er dermed kommet til siste trinn, og fokus er nå på området Holtardalen.

- Pr. i dag er det solgt cirka 350 tomter og bygget 200 hytter i Holtardalen. Rundt 40 enheter er under oppføring, og med den nye reguleringsplanen kan vi bygge ytterligere 400, sier Johnsen til Finansavisen.

Flere nyheter - Nå koker det på Norefjell
Ingen slår Geilo på fjellhytter
Skal selge hytter for 3 milliarder på Geilo