Høyre-profil på luksustur:

Poserer på saudiarabisk militærfly

Høyre-profil Aamir J. Sheikh skal ha vært på flere luksusturer til Saudi-Arabia og bodd på et kongelig slott. Her flyr han saudiarabisk militærfly.

HEFTIG LUKSUS: Det var i en stressless-stol i lyst skinn og med metervis med beinplass at Aamir J. Sheikh tok plass i et fly med logoen til det saudiarabiske luftforsvaret over hodet hans. Foto: Fra Facebook
HEFTIG LUKSUS: Det var i en stressless-stol i lyst skinn og med metervis med beinplass at Aamir J. Sheikh tok plass i et fly med logoen til det saudiarabiske luftforsvaret over hodet hans. Foto: Fra Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bildet øverst i saken viser Høyre-politiker Aamir J. Sheikh om bord i et fly - omgitt av den ypperste luksus. Selve flysetet er som en lenestol i lyst skinn. Foran ham ligger en stabel aviser. Beinplassen er som hjemme i stua.

Men de fasjonable omgivelsene er ikke fra en hvilket som helst førsteklasses kabin:

Det store symbolet på veggen bak hodet til Sheikh, er logoen til luftforsvaret til Saudi-Arabias autoritære regime.

Millionoverføringer

Sheikh har ikke ønsket å svare på Dagbladets spørsmål til denne saken. Han skriver på e-post at han mener Dagbladet bare er ute etter å skade hans arbeid og omdømme.

Sheikh har i en årrekke vært en av Oslo Høyres fremste profiler. Han har vært leder i 17. maikomiteen i hovedstaden, og vært en av partiets aller mest synlige og engasjerte politikere. Dagbladet har avslørt at Aamir J. Sheikh og Kjell Magne Bondevik skal ha fått nesten 13 millioner fra Muslim World League. Pengene skal ha gått via Sheikhs stiftelse Dialog for fred.

Høyre har kalt Sheikh inn på teppet etter Dagbladets avsløringer, men har tross gjentatte henvendelser nektet å si hva som har kommet ut av møtet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer