Poserte med Ferrari - nå er han siktet etter mafiaparagrafen og for grovt bedrageri

Sa han kunne kjøpt Lamborghini i morgen.

LUKSUS: - Jeg har jo en inntekt, og velger å bruke pengene. Ingen vet om vi er her i morgen. Det fortalte en nå bedragerisiktet forretningsmann fra Romerike i et intervju med Dagens Næringsliv for en stund siden. Foto: Geir Egil Skog
LUKSUS: - Jeg har jo en inntekt, og velger å bruke pengene. Ingen vet om vi er her i morgen. Det fortalte en nå bedragerisiktet forretningsmann fra Romerike i et intervju med Dagens Næringsliv for en stund siden. Foto: Geir Egil SkogVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har jo en inntekt, og velger å bruke pengene. Ingen vet om vi er her i morgen.

Det fortalte en nå bedragerisiktet forretningsmann fra Romerike i et intervju med Dagens Næringsliv for en stund siden - et av flere intervjuer han har gitt om sin luksusbil.

Forretningsmannen la i intervjuet ikke skjul på at han hadde både til smør på grøten og til en registerreim i ny og ne. Han vurderte sågar å bytte ut i Ferrarien i en annen italiensk skjønnhet:

- Jeg kunne jo kjøpt meg en Lamborghini i morgen. Enn så lenge koser vi oss med Ferrari, sa mannen.

Range Rover Men politiet mener nå at 33-åringen har tjent penger på uærlig vis. Han er siktet for grovt bedrageri og etter straffelovens paragraf §60A. Han antas å være en av de 4-6 hovedmennene i det politiet betegner som et kriminelt miljø i transport- og renholdsbransjen. Minst tre av de siktede er siktet etter mafiaparagrafen.

Totalt er 18 personer pågrepet i en storaksjon som Kripos, Romerike politidistrikt, Økokrim, Skatteetaten og NAV gjennomførte i morges. Kilder beskriver mannen som svært glad i biler, og også en Range Rover ble av politiet fraktet ut av mannens bakgård i ettermiddag. Mannen er tidligere straffedømt i Norge, blant annet for trusler og brudd på utlendingsloven. Budselskapet hans hadde en omsetning på over fire millioner kroner i 2014.

Flere personer ble pågrepet hjemme hos 33-åringen grytidlig i dag morges. Dagbladet får opplyst at flere av disse skal ha vært budbilsjåfører som hadde oppdrag for mannen, og som sov i kjelleren i huset hans.

Store beslag Politiadvokat Håvar Underland i Kripos bekrefter overfor Dagbladet at det er beslaglagt store verdier, blant annet eiendommer, biler og bankkontoer.

BILGLAD: Denne Range Roveren ble beslaglagt hjemme hos 33-åringen i ettermiddag. Foto: Privat
BILGLAD: Denne Range Roveren ble beslaglagt hjemme hos 33-åringen i ettermiddag. Foto: Privat Vis mer

- Det er en stor og omfattende jobb som ennå pågår, sier Underland.

Dagbladet har vært i kontakt med 33-åringens forsvarer, Steinar Steenvaag.

- Jeg har bare fått beskjed om at jeg er oppnevnt som forsvarer, og har ingen ytterligere kjennskap til saken ennå, sier Steenvaag.

Falske dokumenter Politiet mener miljøet mener over tid har drevet grov, organisert økonomisk kriminalitet. Flere av de pågrepne er tilknyttet en rekke firmaer innen budbil- og renholdsbransjen. De siktede er ifølge Kripos pågrepet i Oslo, på Romerike og i Drammen.

FLERE BILER: Deretter ble også en VW beslaglagt og fraktet vekk. Foto: Privat
FLERE BILER: Deretter ble også en VW beslaglagt og fraktet vekk. Foto: Privat Vis mer

- Vi mener å ha identifisert et stort antall ID-bedratte hvor det med falske dokumenter blant annet er tatt opp store lån, startet selskaper og gjort store innkjøp, sier politiadvokat Undeland.

- Flere er mistenkt for betydelige skatte- og avgiftsunndragelser, sier Underland

Stor aksjon Flere kilder sammenlikner dagens aksjon med den såkalte Lime-saken i volum.

Også i den saken samarbeidet Kripos, Skatteetaten og Nav med flere politidistrikter. Aksjonen har også omfattende bistand fra Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Sammen aksjonerte etatene i fjor mot Lime-matbutikker over hele Østlandet, i en sak der det skal være avdekket både økonomisk kriminalitet og sosial dumping. 13 personer er i den saken siktet for menneskehandel.

SLO TIL: Store politistyrker slo til mot flere adresser på Østlandet i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SLO TIL: Store politistyrker slo til mot flere adresser på Østlandet i dag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram