Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Poserte med Ku Klux Klan-kostyme på jobben

Slik poserte politimannen for kameraet dagen før Martin Luther King jr.-dagen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selv hevder modellen, trafikk-konstabel Craig Franklin fra Sandusky i Ohio i USA, at det hele var en spøk.

Dagen før den nasjonale helligdagen Martin Luther King jr.-dagen, mens han var på jobb, stilte han seg opp foran mobilkameraet med hvit papirhatt og kappe, mens han holdt et papirark med hull til øynene foran ansiktet.

Kollega Eric E. Wlodarsky knipset MMS-bildet av mannen som fremstår som en Ku Klux Klan-sympatisør. Bildet har nå fått alvorlige konsekvenser for de to tjenestemennene.

- Det lå ikke noe rasisme bak. Det var bare ment som en spøk, skal Wladorsky ha sagt til en etterforsker, ifølge lokalavisa The Sandusky Register.

- Ikke så smart å gjøre på jobben

Bildet ble tatt inne på politistasjon 20. januar i år og ble avslørt ved et tips til den lille politistasjonen.

Wladorsky skal nemlig ha videresendt bildet til flere av sine kolleger, og dermed havnet, for de involverte, i gale hender.

Ifølge lokalavisa har fotografen tatt på seg skylda for stuntet.

- BARE EN SPØK? Her poserer Craig Franklin foran kollegaen i en hjemmesnekra Ku Klux Klan-kostyme. Dessverre for mannen bak maska valgte kollegaen å forevige øyeblikket med sin mobiltelefon. Foto: The Sandusky Register
- BARE EN SPØK? Her poserer Craig Franklin foran kollegaen i en hjemmesnekra Ku Klux Klan-kostyme. Dessverre for mannen bak maska valgte kollegaen å forevige øyeblikket med sin mobiltelefon. Foto: The Sandusky Register Vis mer

- Det var min feil å la Franklin kle seg ut som dette. Etter at vi hadde tatt bildene sa jeg til han at dette er ikke det smarteste å gjøre på jobb eller i det hele tatt, har han fortalt etterforskerne, ifølge avisa.

Franklin selv beklager på det sterkeste etter rasist-opptredenen.

- Jeg er virkelig lei meg. Det var veldig galt å gjøre dette og jeg er flau, sa han.

Suspendert og degradert

Stasjonssjefen ønsket i utgangspunktet å gi de to tjenestemennene sparken, men ifølge reglene presset fram av deres fagforening, har de i slike situasjoner rett til å få en siste sjanse.

Wladorsky har imidlertid blitt overflyttet til en annen stasjon og han har blitt degradert i rank. Franklin ble suspendert i fem dager uten lønn og han må gjennom et riktig-oppførsel-program.

En tredje tjenestemann ble suspendert i én dag fordi han ikke meldte i fra da han fikk vite om det.

- Vi er åpenbart veldig skuffa. Dette er noe vi ikke kan tolerere, sier talsmann for politiet, Shawn Davis, ifølge nyhetsbyrået AP.

image: Poserte med Ku Klux Klan-kostyme på jobben
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media