Kelly Loeffler

Poserte med profilert nynazist

Den republikanske senatoren Kelly Loeffler, som kjemper for gjenvalg 5. januar, er i hardt vær etter at hun ble avbildet smilende sammen med en kjent nynazist.

ALLIERTE: USAs avtroppende president, Donald Trump, var denne måneden i Georgia for å drive valgkamp for de republikanske senatorene Kelly Loeffler og David Perdue. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
ALLIERTE: USAs avtroppende president, Donald Trump, var denne måneden i Georgia for å drive valgkamp for de republikanske senatorene Kelly Loeffler og David Perdue. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Valgkamp-organisasjonen til den republikanske senatoren fra Georgia, tar nå kraftig avstand fra bildet av henne sammen med Chester Doles på et valgkamparrangement nylig, og som nå sirkulerer i sosiale medier, melder nyhetsbyrået AP. Etter at bildet, hvor hun og Doles står smilende, havnet på Twitter, har Loeffler fått hard kritikk.

Loeffler er nå i ett av de to senatsvalgene i Georgia som vil avgjøre om republikanerne beholder flertallet sitt, eller om demokratene tar kontroll.

- Kelly hadde ingen anelse om hvem det var, og dersom hun hadde visst det, hadde hun kastet ham ut umiddelbart fordi vi fordømmer på det mest høylytte vis alt han står for, sier Loefflers talsperson, Stephen Lawson.

- VILLE TAPT MED VERDIGHET: USAs avtroppende president, Donald Trump, var lørdag kveld på et valgmøte i Georgia. Der gjentok han en rekke udokumenterte påstander og løgner om valgfusk. Hør hva han sa her. Video: AP / Dagbladet TV Vis mer

Lang fartstid

Doles har langt fartstid i høyreekstreme miljøer - både Ku Klux Klan og den nynazistiske National Alliance, ifølge AP.

Ifølge The Atlanta Journal-Constitution ble Doles dømt i 1993 for vold mot en afroamerikansk mann i Maryland. Doles har også tilknytning til den rasistiske Hammerskins-gjengen, som hvor han var med dem og deltok i den nå så kjente nazimarsjen i Charlottesville i 2017.

Selv sier Doles nå til AP at han har tatt tydelig og offentlig avstand fra rasisme de siste par åra.

Han sier også at han har deltatt i en gudstjeneste for å få tilgivelse.

- Foran en forsamling bestående av bare svarte, sto jeg og fortalte min historie og tok avstand fra rasisme og ba Gud om tilgivelse, sier Doles til AP.

Doles la selv ut bildet av seg selv sammen med Loeffler på en konto på VK - et russisk sosialt medium. Der har Doles også lagt ut bilder av seg selv sammen med påtroppende republikansk kongressrepresentant, Marjorie Taylor Greene og den Trump-vennlige demokratiske delstatsrepresentanten Vernon Jones.

GÅR VIRALT: Melissa Carone har blitt omtalt som et «stjernevitne» av både Donald Trump og Rudy Guiliani. Nå blir hun latterliggjort. Video: Michigan State House. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Fjernet fra arrangement

Ifølge Atlanta Journal-Constitution har Doles forsøkt å komme seg inn i republikanske, politiske kretser det siste året ved å hevde at han tar avstand fra sin høyreekstreme fortid. Samtidig skal han ha bevart båndene til sine gamle venner.

I 2019 startet Doles en ny organisasjon kalt American Patriots USA, som støtter Donald Trump og også er nært knyttet til militsbevegelsen. I 2020 forsøkte han så å knytte seg til Greene, men hun fikk fjernet ham fra et valgkamparrangement i september.

TORDNER: - Det er ikke funnet noe bevis på at valgresultatene ikke er gyldige, sier en forkjølet Joe Biden fra talerstolen i Delaware. Video: AP / NTB Vis mer

Georgia får nå enorm oppmerksomhet nasjonalt fordi de to senatsvalgene vil avgjøre hvem som får kontrollen over Senatet.

Mange titall millioner dollar pumpes nå inn i valgkampene fra hele landet hvor de republikanske senatorene Loeffler og David Perdue prøver å vinne gjenvalg mot demokratene Jon Ossoff og Raphael Warnock. Etter planen kommer påtroppende president Joe Biden dit tirsdag. Tidligere har både Trump selv og visepresident Mike Pence vært der for å drive valgkamp.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer