MENER ROMNEY VANT: Mitt Romneys seniorrådgiver, Eric Fehrnstrom, forklarer Dagbladet hvorfor han mener Romney vant den tredje og siste debatten mot president Barack Obama. Her fra en tidligere anledning. Foto:AP Photo/Charles Dharapak
MENER ROMNEY VANT: Mitt Romneys seniorrådgiver, Eric Fehrnstrom, forklarer Dagbladet hvorfor han mener Romney vant den tredje og siste debatten mot president Barack Obama. Her fra en tidligere anledning. Foto:AP Photo/Charles DharapakVis mer

- Posisjonen til Obama er i ferd med å gå i oppløsning

Romneys seniorrådgiver, Eric Fehrnstrom, til Dagbladet etter presidentdebatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOCA RATON (Dagbladet): President Barack Obama gikk særdeles offensivt til verks i den tredje og siste debatten mot republikanernes kandidat, Mitt Romney.

- Obama kom ut med det ene angrepet etter det andre. Å angripe Romney er ikke å legge fram en utenrikspolitisk agenda. Det viser hvordan posisjonen til Obama er i ferd med å gå i oppløsning, sier Romneys seniorrådgiver i valgkampen, Eric Fehrnstrom, til Dagbladet på bakrommet etter debatten.

- Er du overrasket over hvor aggressivt Obama gikk til angrep?

- Nei, vi regnet med at han ville komme ut og slå vilt rundt seg. Og det gjorde han, sier Fehrnstrom.

- Besto testen Han mener Romney var opptatt av å diskutere utenrikspolitikk, mens Obama var desperat og bare ville slåss etter at Romney har tatt kraftig innpå ham i meningsmålingene de siste par ukene.

- Romney kom forberedt på å diskutere USAs posisjon i verden. Det du så var Obama som bare var bekymret for å beskytte sin posisjon i denne valgkampen, sier Fehrnstrom.

SISTE GANG: Debatten i Boca Raton i natt norsk tid er den siste mellom republikanernes kandidat, Mitt Romney og president Barack Obama før valget 6. november. Foto: AP Photo/Pool-Win McNamee
SISTE GANG: Debatten i Boca Raton i natt norsk tid er den siste mellom republikanernes kandidat, Mitt Romney og president Barack Obama før valget 6. november. Foto: AP Photo/Pool-Win McNamee Vis mer

Selv om TV-seerne i meningsmålinger kåret Obama til vinner, mener ikke overraskende Fehrnstrom at Romney vant.

- Til syvende og sist tror jeg amerikanere merker at Romney er en de kan se for seg i Det ovale rom som leder for USAs utenrikspolitikk og øverstkommanderende. Det var testen Romney trengte å bestå, og jeg synes han besto den med glans.Det var derfor han vant debatten, forklarer Fehrnstrom til Dagbladet.

Det var som det pleier å være trangt og kaotisk i det såkalte spinrommet hvor Dagbladet var til stede like etter debatten. Dit kommer både Romney og Obamas støttespillere for å overbevise journalistene om hvor bra deres kandidat har gjort det.

Mens Obama-leiren smilte og snakket seierssikkert, hadde Romney-leiren større problemer med å forklare seieren.

- Ustødig Romney Republikanerne hevder at Obama debatterte som om han var utfordreren. Gikk han inn i debatten som en underdog?

- Nei, i dag så du en debatt som handlet om styrke. Presidenten var den trygge og sterke lederen der oppe på scenen. Romney tok feil, var uansvarlig og ustødig, sier Obamas valgkampsjef, Jim Messina, til Dagbladet.

- Vil denne debatten forandre valgkampen?

- Vi er på vei mot 270 valgmannsstemmer (det som trengs for å vinne presidentvalget journ.anm). Vi føler at vi har momentum i vippestatene. I dag fikk vi fram at dette står om et klart valg. Faktisk går det ikke an å få et tydeligere valg enn det du så i dag. Hver mulighet vi har til å snakke om forskjellen mellom disse to kandidatene og hvor de vil ta dette landet, er en suksess for oss. Derfor var kvelden i dag så viktig , sier Messina.

Han mener Romney fomlet og forsøkte å forandre standpunkter underveis i debatten.

- Det du så i dag var USAs president mot en fyr som ikke er klar for å være øverstkommanderende. Derfor var det en så klar seier for oss.

SOLEKLAR SEIER: Obamas valgkampsjef, Jim Messina, mener Romney var ustødig og at presidenten vant debatten soleklart. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
SOLEKLAR SEIER: Obamas valgkampsjef, Jim Messina, mener Romney var ustødig og at presidenten vant debatten soleklart. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer