Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Positiv holdning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • På Røros har folk gått mann av huse for å hindre at en russisk kvinne som ble skilt fra sin norske mann, skal bli utvist fra Norge. Folk går i fakkeltog, og selveste ordføreren leder kampanjen. Slik viser det seg at de folkelige reaksjoner på innvandrere ikke er bare negative. Vi hører rett som det er om slike aksjoner, særlig fra mindre steder der det handler om enkeltindivider som rammes av vår strenge innvandringspolitikk.
  • Dette viser at når innvandrere oppleves som individer og ikke grupper, blir også reaksjonene overfor dem som mellom andre mennesker. Fordommene brytes da ned, og individene framstår som de personene de er, med gode og mindre gode sider. Innbyggerne på Røros har vist at vi nordmenn slett ikke bare er drevet av fremmedfrykt i vårt forhold til asylsøkere og innvandrere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling