Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Positiv til Iran-krig

Amerikanerne bryr seg ikke om Iraks manglende masseødeleggelses-våpen og er klare for å angripe Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av USAs befolkning er positive til krigen mot Irak selv om det aldri skulle bli funnet masseødeleggelsesvåpen. Faktisk er amerikanerne så fryktløse, at de nå er innstilt på enda en krig - mot Iran, skriver avisa Berlingske Tidende.

Et flertall av USAs befolkning er tilsynelatende positive til at USA går til krig mot Iran for å forhindre at landet utvikler atomvåpen, viser en ny meningsmåling fra Washington Post og ABC News.

Hele 58 prosent av de spurte støtter et militært angrep mot Iran, mens 38 prosent er imot. Dermed ser det ut til at befolkningen støtter opp om president Bush, som har kunngjort at han ikke vil tolerere atomvåpen i Iran.

Også EU har den siste tiden skjerpet tonen overfor det iranske prestestyret, og krever inspeksjoner av landets atomprogram for å få visshet om at det ikke utvikles atomvåpen, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge sjef for FNs våpeninspektører, Hans Blix, føler land som Iran og Nord-Korea seg truet.

- Disse landene oppfatter jo situasjonen dit hen at de blir nødt til å ha disse våpnene. De føler seg truet, sa Blix under et møte i Council on Foreign Relations i New York nylig.

Han tror likevel ikke det nødvendigvis vil bli en militær konfrontasjon.

Men i USA er det amerikanerne som føler seg truet av mistanken om at andre er i ferd med å hale inn på deres våpenforsprang.

Ifølge undersøkelsen gjort for Washington Post og ABC News støtter amerikanerne en okkupasjon av Irak, selv om det skulle vise seg at det ikke finnes noen av de masseødeleggelsesvåpen - som var hovedbegrunnelsen for at USA invaderte landet.

Det svarer 63 prosent ja til i undersøkelsen, mens 23 prosent mener at Irak-krigen kun er rettferdiggjort dersom det blir funnet ulovlige våpen.

Det fortsatt stigende antall dødsofre ifra Irak skremmer tilsynelatende heller ikke amerikanerne.

51 prosent mener at antallet døde amerikanske og britiske soldater, på rundt 230, er akseptabelt. Og president Bush er fortsatt populær - 67 prosent er positiv til hans håndtering av Irak, mens 68 prosent mener at presidenten totalt sett gjør en god jobb.

Populariteten er imidlertid synkende. Forrige måned mente 71 prosent at Bush gjorde en god jobb, mens i begynnelsen av april lå oppslutningen på 77 prosent.

(NTB)