Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Positiv til ny runde med lærerne om arbeidstid

KS-styret åpner for å forhandle med lærerne på ny.

VIL HA RO: KS har i dag vedtatt at de gjerne møter lærerorganisasjonene på ny om arbeidstidsavtalen i god tid før hovedtariffoppgjøret i april. Det ble tidligere i år brudd mellom KS og et flertall av lærerorganisasjonene etter at KS gikk inn for blant annet å endre lærernes avspaseringsordning. Her er styreleder i Kommunesektorens organisasjon, Gunn Marit Helgesen, her fra et styremøte oktober i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL HA RO: KS har i dag vedtatt at de gjerne møter lærerorganisasjonene på ny om arbeidstidsavtalen i god tid før hovedtariffoppgjøret i april. Det ble tidligere i år brudd mellom KS og et flertall av lærerorganisasjonene etter at KS gikk inn for blant annet å endre lærernes avspaseringsordning. Her er styreleder i Kommunesektorens organisasjon, Gunn Marit Helgesen, her fra et styremøte oktober i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Kommunesektorens organisasjon (KS) stemte ned forslag om å revurdere de omstridte forslagene på lærernes arbeidstid.

Ble nedstemt I dag kom lærernes arbeidstid opp som tema på KS-styrets møte. Der tok SVs mann i styret, Ivar Johansen, til ordet for at KS skulle trekke forslagene om lærernes arbeidstid. Forslaget ble nedstemt.

I stedet åpner nå KS for å gjenoppta forhandlingene om lærernes arbeidstidsavtale før hovedtariffoppgjøret i april.

- Vil skape ro I uttalelsen som i dag ble vedtatt av KS-styret, står det følgende:

- Med utgangspunkt i et felles mål om å utvikle en enda bedre skole og skape ro, er Hovedstyret opptatt av å finne gode løsninger i dialog med organisasjonene fram mot de forestående forhandlingene. Dersom motparten ønsker å fortsette prosessen fram mot forhandlingene, vil KS være positive til dette.

Provoserte lærerne Det ble brudd mellom KS og lærerorganisasjonene om lærernes arbeidstidsavtale etter at KS la på bordet en rekke endringer i lærernes arbeidstid. Blant annet ønsker KS at lærernes arbeidstidsordning skal endres, og åpner opp for at lærerne kan arbeide inntil 45 uker i året, mot dagens 39. I tillegg ønsker KS å gi rektorene større muligheter til å styre lærernes arbeidstid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!