Positiv til tredje dose før jul

Ingvild Kjerkol og regjeringen sender nå signaler om at personer under 45 år kan få sitt tredje vaksinestikk allerede før juleribba er servert.

POSITIV TIL NYE STIKK: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). Lars Eivind Bones / Dagbladet
POSITIV TIL NYE STIKK: Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Personer under 45 år kan få tredje dose med coronavaksine før jul hvis regjeringen sier ja, opplyste vaksinesjef Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet tidligere i dag.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) kommer nå med signaler om at regjeringen vil lytte til FHI.

HJEMREISE: Slik reiser du trygt hjem til jul. Video: Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer

- Vi får råd fra FHI om boostervaksinering av dem under 45 i dag, og kommer til å behandle saken så raskt vi kan. Det er veldig positivt hvis instituttet mener at kommunene som har mulighet til det kan starte vaksinering av denne gruppen før jul, sier Kjerkol til Dagbladet.

Dermed kan det bli åpnet for at yngre personer begynner å kalles inn til et tredje vaksinestikk allerede før juleribba er servert.

Stor kapasitet

Det må gå fire og en halv måned mellom andre og tredje dose, og personer under 45 år kan få tredje dose dersom intervallet er langt nok.

FHI sier de får tilbakemeldinger fra mange kommuner om at det er kapasitet til å øke vaksineringen.

- Stor jobb

Alle over 45 år skal få tilbud om tredje dose innen midten av januar. Regjeringen har tidligere sagt at befolkningen mellom 18 og 45 år skal få tilbud om tredje dose før påske.

ALVORLIG: Espen Nakstad forteller om hav slags problemer omikron kan skape. Video: Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer

Men nå kan altså mange under 45 også forberede seg på et tredje stikk i nær framtid.

- Kommunene har nå en stor jobb med å vaksinere dem over 45. Målet er at de skal være ferdig med denne gruppen innen uke 2 i 2022. Kommunene som trenger det vil kunne få bistand av apotek og Forsvaret. Tredje dose beskytter godt mot alvorlig sykdom, og er særlig viktig for de eldste, sier Kjerkol videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer