Positive reaksjoner på Hydros gasskraftplaner

Stavanger (NTB): Både regjeringen og miljøvernorganisasjoner er positive til Norsk Hydros planer om å bygge «rene» gasskraftverk på Karmøy i Rogaland. Anleggsarbeidene skal etter planen starte om to år og kraftverket kan stå ferdig i år 2003.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge Norsk Hydro skal gasskraftverket dekke en tidel av det norske kraftbehovet. CO2-utslippene skal reduseres med 90 prosent i det planlagte gasskraftverket på Karmøy. I april varslet Norsk Hydro om sine planer om et hydrogenkraftverk. Resultatene så langt kan tyde på at dette blir foretrukket framfor naturkraft.

- Avfallet vil være vann. Vi har dermed fjernet problemet med klimagassen, sier assisterende informasjonssjef i Norsk Hydro, Tor Steinum, til NTB.

Dersom planene settes ut i livet, skal det nye kraftverket plasseres på tomten til Hydro Aluminium på Karmøy. Her er gassrørsystemet på plass, dessuten er aluminiumsverket en storforbruker av kraft. Når CO2 er skilt ut fra gassen, vil den bli fraktet tilbake til feltet i Nordsjøen.

Arnstad positiv

Olje- og energiminister Marit Arnstad er positiv til Norsk Hydros planer om et nytt gasskraftverk, men hun kan ikke love at det blir gitt konsesjon.

- Vi ser på Hydros prosjekt som interessant fordi det kombinerer flere ting: Både det å skaffe CO2 til oljefeltet, og det å kunne bygge gasskraftverk uten de store miljøutslippene som vi har sett i tidligere planer, sier hun til NRK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer