Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Positivt med nye eiere

Sol-sjef Birger Steen ønsker nye eiere velkommen. - Det ser jeg på som veldig positivt for selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steen har i dag sett at kursen på selskapet hans, Scandinavia Online AB, har steget med over 41 prosent på Oslo Børs, og blitt dagens vinner. Årsaken til kurshoppet er meldingen fra Telenor, Schibsted og Telia i morges om at de sammen nå ønsker å selge seg ut av selskapet. De tre selskapene kontrollerer tilsammen 76 prosent av selskapet. Dagens eierne tror en annen eier vil ha bedre forutsetninger for å få Sol til å lykkes økonomisk i framtiden.

- Dersom vi får én eller to nye sterke eiere vil to ting skje. Vi kan få en eier som kan tilføre Scandinavia Online både økonomiske og operative fordeler som vi ikke har i dag. Det vil så føre til lavere kostnader og høyere inntekter, sier administrerende direktør Birger Steen.

Har penger

I dag legger Sol opp til å ha positiv kontantstrøm senest i løpet av siste kvartal i 2003.

- Vi har penger til å fortsette til vi går med overskudd for egen maskin, men får vi inn én eller flere strategiske eiere kan reisen bli kortere, sier Steen.

Sol-sjefen viser til at lignende portalselskaper som Sol har eiere som tilfører portalene sine fordeler Sol ikke får i dag. Disse selskapene er også de som lykkes best i portalkrigen. Blant selskaper han nevner er konkurrenter som MSN (Microsoft Networks), ABC Startsiden i Norge og Lycos. Selv sammenligner Steen Sol med Yahoo, som også er uavhengig av synergier med sterke strategiske eiere. Heller ikke Yahoo har lykkes så godt.

Mye penger

Steen mener de framtidige eierne som eventuelt overtar Scandinavia Online ikke nødvendigvis må være forankret i nettbransjen, men kan være eiere som ønsker å bruke en portal med åtte millioner månedlige brukere som et vindu ut for sine produkter og tjenester. Han vil ikke spekulere i hvem som passer som Sol-eiere, men mener det er mange selskaper som kan ta over eierpostene til Telenor, Schibsted og Telia, også norske selskaper.

- Hvem er drømmeeieren?

- En som betaler veldig mye, svarer Birger Steen i Sol.

Hele Norges coronakart