Post- og bankansatte hjalp ranere

Oslo-politiet nøster nå opp en pakistansk ransliga. En postansatt er siktet for medvirkning til postran, mens en Nordea-ansatt er siktet for medvirkning til forsøk på bankran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siktede var ransligaens insidere. Ransutbyttet har foreløpig stoppet på seks millioner kroner. Etterforskerne holder døra åpen for at det kan være snakk om flere grove ran mot banker eller pengetransporter i Oslo-området.

Den bankansatte har tilstått å ha gitt nøkkelen sin til inngangsdøra til Nordeas filial på Årvoll i Oslo til en pakistaner, som dagen etter forsøkte å rane banken sammen med to- tre kamerater. Sjøl kom den bankansatte til stedet kort tid etter ranet, sannsynligvis for å få nøkkelen tilbake.

Tilstått

Den postansatte har tilstått å ha gitt koden til inngangsdøra på Manglerud postkontor til en person som han visste hadde planer om å rane postkontoret. Ranet skjedde kort tid etter at koden var overlevert. Den postansatte sprakk i politiavhør, etter at han formelt ble siktede for medvirkning til ranet.

Både den postansatte og den bankansatte har vært varetektsfengslet i lukkede rettsmøter, men er løslatt. Dette fordi politiet ikke lenger mener det er fare for bevisforspillelse. Kriminalpolitiet har intenst etterforsket om ligaen kan ha hatt flere insidere, men har foreløpig ikke funnet noen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer