Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Post i butikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen, med sin samferdsels- og postminister fra Senterpartiet, vil legge ned 120 av de 300 postkontorene som er igjen her i landet. Samferdselsministeren viser til at stadig færre bruker postkontorene fordi folk nå i stor grad kommuniserer på andre og nyere måter. Hun avviser at nedleggelsene vil gi et dårligere tilbud til kundene. Mange av postkontorene som blir nedlagt, vil trolig bli erstattet av post i butikk, en ordning som har vist seg å være meget vellykket. Dagligvarekjedene konkurrerer om å skaffe seg en større andel av postmarkedet.

Da Senterpartiet i opposisjon var en sterk motstander av privatiseringen av posttjenester, og truet med distriktsopprør. Partileder Åslaug Haga lovet at hun ville forsøke å reversere privatiseringen hvis partiet kom i regjering. Nå skjer det motsatte. De postansatte som rammes av nedleggelsen vil sikkert kunne skaffes annet arbeid i dagens stramme arbeidsmarked, mens Senterpartiet må tåle en velfortjent dose med kritikk og sarkasmer for sin kuvending. Men det er ingen skam å snu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media