Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postangst verden over

NEW YORK (Dagbladet): En hel verden frykter nå miltbrannsmitte. To postansatte er døde i Washington D.C., etter all sannsynlighet av miltbrann. To andre er alvorlig syke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er rystet over at terrorister bruker posten, sa postdirektør Jack Potter i går.

USAs nye sjef for nasjonens indre sikkerhet, Tom Ridge, sto i går fram på en pressekonferanse og forsikret det amerikanske folk at alt i menneskelig makt blir gjort for å møte terrortrusselen. Ni andre har symptomer på miltbrann og er under observasjon.

Like før hadde president George W. Bush et møte med Ridge og postdirektør Jack Potter.

Pustevansker

Presidentens budskap var at de postansatte døde i den pågående krigen mot internasjonal terrorisme som utkjempes på to fronter, en ute og en hjemme.

Tom Ridge opplyste at de to døde ble undersøkt av lege søndag kveld. I løpet av natta utviklet de pustevanskeligheter og døde.

- Symptomene er høyst mistenkelige, og sannsynligvis miltbrann, sa Ridge.

Richard Spertzel, som var sjef for FNs våpenkontrollører i Irak, tror «Doktor Bakterie», den 45-årige Rihab Taha, er kvinnen som har muliggjort den bioterroren som nå skaker opp USA. Taha er fortsatt leder av Iraks biologiske våpenprogram, som nå er flyttet til huler og bunkere i de nordlige delene av Irak.

Tom Ridge sa at det i går kveld også var i alt to postansatte som nå er diagnostisert med den alvorlige tilstanden inhalert miltbrann.

2500 postansatte blir løpende testet for miltbrannsmitte.

De to postfunksjonærenes dødsfall natt til i går har utløst den store bioterroralarmen over hele verden.

Ingen tvil

Den tidligere våpeninspektøren Richard Spertzel sier til avisa New York Post at «jeg er overhodet ikke tvil om at miltbrannangrepene i Florida, New York og Washington handler om internasjonal terrorisme. Og Irak er hovedmistenkt som leverandøren.»

Hele Norges coronakart