Postansatt dømt for postran

En 28 år gammel postansatt er i Oslo tingrett dømt til to års fengsel etter at han hjalp to andre med å rane Øvre Ullern postkontor i mars i fjor. En av ranerne ble dømt til ett år og tre måneders fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen er i tillegg til ranet, også dømt for underslag og kjøring med ugyldig førerkort. Den tredje involverte i ranet er ikke pågrepet.

- 28-åringen har åpnet døren på bakrommet for å slippe inn de to maskerte ranerne, og har vært med på et spill som retten legger til grunn at han har vært med på forhånd, sier aktor Kim Ellertsen til NRK.

Ranet skjedde tidlig en lørdag i mars i fjor. En 21-åring og en annen fremdeles ukjent mann, ringte på døren på postkontoret. Den domfelte postfunksjonæren åpnet, og ble da «truet» av to maskerte menn med finlandshetter og pistol.

Ytterligere en postansatt var på jobb, ukjent med at ranet var avtalt spill. Ranerne forsvant med 113.800 kroner.

- Post- og bankansatte har et særlig ansvar fordi de forvalter andres verdier. Det at vi kan stole på at penger som sendes kommer trygt fram, er en viktig del av samfunnsstrukturen. Det har også retten tatt med i straffeskjerpede retning, sier Ellertsen til NTB.

(NTB)