Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postansatt lenket fast under væpnet ran i Oslo

Gjerningsmennene skal ha snakket gebrokkent engelsk. Store bevæpnede politistyrker jakter maskerte menn i søvgrå Saab.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder eller informasjon om ranet? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no, eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet..no):  Politiet fikk klokka 17.29 i kveld melding om væpnet ran av Postens verksted på Alfaset i Oslo. Store bevæpnede politistyrker leter nå etter gjerningspersonene, som i 19-tida  ikke var pågrepet.

Minst én av de to ransmennene som var synlige i lokalet var utstyrt med et antatt skytevåpen. Ranerne skal ha vært maskert med palestinaskjerf og svarte luer, og snakket gebrokkent engelsk, ifølge de første meldingene fra stedet.

Under ranet ble en ansatt ved Postens verksted lenket fast til et pengeskap.

- Den ansatte var alene på jobb da han ble overrumplet av to menn. Den ene hadde en pistol, kanskje av merket Glock, som han truet med og lenket den ansatte fast med håndjern, opplyser innsatsleder Knut Hammer ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no på stedet.

Det er ukjent hvor store verdier ranerne fikk med seg. Den fastlenkende mannen ble oppdaget av en kollega som tilfeldigvis skal ha kommet innom, og Posten fikk varslet om ranet etter få minutter.

- Den ansatte ble ikke mishandlet, men har merket det psykisk. Han er nå til avhør, opplyser operasjonsleder Vida Hjulstad i politiet.

Den ene av ranerne blir beskrevet som kraftig og var ikledd en grønn jakke, mens den andre gjerningsmannen var mer spedbygd. Begge skal være rundt 1,80 høye, og ble oppfattet som østeuropeere.

image: Postansatt lenket fast under væpnet ran i Oslo

- De brukte korte kommandoer på engelsk seg i mellom, men det kan jo være for å lure noen, sier operasjonslederen.

Overvåkningskameraer på stedet har gitt politiet viktige spor i jakten på ranerne.

- Bilder fra kameraene viser en sølvgrå Saab 900 eller 93 som spant ut av verkstedet etter ranet, forteller innsatsleder Hammer.

En rekke politipatruljer foretar rundspørringer i området for å sikre seg interessante observasjoner og eventuelle opptak fra overvåkningskameraer, samtidig som det blir foretatt tekniske undersøkelser på åstedet for ranet.

Dagbladet.no kommer med mer.

Har du bilder eller informasjon om ranet? Send mms/sms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no, eller ring 24 00 00 00.

image: Postansatt lenket fast under væpnet ran i Oslo
MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media