Postansatt stjal penger fra brev

BERGEN (Dagbladet): Ei postansatt kvinne ble sparket på dagen da hun ble tatt på fersk gjerning i å stjele penger fra brevpost. Posten advarer folk mot å sende penger i brev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge kvinnen hadde sommerjobb på postterminalen på Minde i Bergen da hun flere ganger lot seg friste til å stjele fra brev som inneholdt penger. Ifølge Bergensavisen oppsto mistanken da ansatte på terminalen fant åpnede konvolutter i søppelbøtta på dametoalettet.

Anmeldt

Tyveriet ble oppdaget i forrige måned, og sommervikaren kan nå vente seg straff. Kvinnen har innrømmet forholdet.

- Det er beklagelig at slikt skjer. De ansatte hos oss er et tverrsnitt av befolkningen. Derfor har vi dessverre også noen mørke flekker hos oss, sier informasjonssjef Line Fredriksen i Posten.

- Saken er anmeldt, og kvinnen ble avskjediget på dagen. Heldigvis er det ikke snakk om store summer, sier hun.

Ifølge Fredriksen er det sjelden ansatte stjeler fra brevpost.

- Men vi advarer likevel folk mot å sende penger i brev. Det kan forekomme at brev blir åpnet, og da er det best om penger heller blir sendt på annen måte.

Posten krever ikke vandelsattest verken fra sommervikarer eller fast ansatte. Arbeidstakerne må isteden fylle ut en egenerklæring hvor de opplyser om plettfri vandel og skriver under på taushetsplikt.

Kontrollerer

- Sikkerhetsrutinene våre er gode, og ansatte som gjør noe ulovlig, blir ganske raskt oppdaget, mener Line Fredriksen.

- Hva går rutinene ut på?

- Det vil vi ikke si nøyaktig, men det er vanskelig å komme seg ut fra postsortering med andre ting enn det man kom inn med. Alt blir kontrollert. Samtidig kan man ikke passe på folk til alle døgnets tider heller, understreker hun.

Også en postansatt i Indre Sogn ble denne uka tatt for ulovligheter. Landpostbudet skal ha underslått penger fra kundekontoer i Postbanken, men det skal ikke være snakk om store beløp. Mannen er nå ute av tjeneste.