Postansatte fant gjengnotat i søpla

Trumfkort i Aker Brygge-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte på posten fant kriminelt bevis i papirsøppelet. Et notat beskrev hvordan avhopperen fra A-gjengen skulle forklare seg i Oslo tingrett.

Direktivet fra søppelhaugen er blitt aktors nye triumfkort i Aker Brygge-saken, der en 27 år gammel mann står tiltalt etter skytingen på åpen gate 20. august i fjor.

De ansatte på Etterstad postkontor fant notatet omtrent samtidig med at den profilerte avhopperen fra A-gjengen gikk i vitneboksen i 12.30-tiden mandag, skriver Aftenposten.

Avhopperen støttet i sin forklaring tiltaltes påstand om at skuddene ble avfyrt i nødverge.

Statsadvokat Kristian Nicolaisen som er aktor i Aker Brygge-saken, sier dokumentet kan tolkes som et direktiv eller en ordre fra noen i B-gjengen om hvordan den profilerte avhopperen skal forklare seg.

(NTB)

FANT BEVIS I AKER BRYGGE-SAKEN: I august 2006 lette store politistyrker etter personene som hadde avfyrt skudd på Aker Brygge. Nå har et notat angående hvordan et vitne skal oppføre seg i den pågående rettssaken etter skytingen, blitt et viktig bevis i saken. Notatet ble funnet i papirsøpla av postansatte. Foto: Heiko Junge/Scanpix
FANT BEVIS I AKER BRYGGE-SAKEN: I august 2006 lette store politistyrker etter personene som hadde avfyrt skudd på Aker Brygge. Nå har et notat angående hvordan et vitne skal oppføre seg i den pågående rettssaken etter skytingen, blitt et viktig bevis i saken. Notatet ble funnet i papirsøpla av postansatte. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer