Postbanken lokker med livskvalitet

Postbanken gir ansatte med barn under 12 år tilbud om sekstimersdag med 85- 90 prosent lønn. Livskvalitetspakken inneholder også familieservice og muligheter for å jobbe hjemme inntil to dager i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi vil være en attraktiv arbeidsgiver. Derfor ønsker vi å legge forholdene bedre til rette for familier. Det betyr at vi finner ordninger som kan tilpasses den enkeltes livssituasjon, sier pressetalsmann i Postbanken, Steinar Sværen.

Tilbudet er så nytt at det foreløpig er bare en familiefar som jobber sekstimers-dag. Er det ønskelig med en fridag pr. uke i stedet, lar også det seg ordne.

Livskvalitet i stedet for lønn blir nok mer og mer attraktivt, tror Postbanken.

Den er den første i banknæringen som er ute med et slikt tilbud. Foreløpig er livskvalitetspakken i Postbanken et prøveprosjekt som varer i ett år.

Frynsegoder

Som mange andre bedrifter tilbyr også Postbanken hjelp til rengjøring, stryking, sammenlegging av klær, sengeskift, vinduspuss eller andre ting.

15 ansatte er dessuten med i et pilotprosjekt hvor de kan jobbe hjemme opptil to dager i uka.

- Alternative belønningsmåter er nok veien å gå. Vi trenger medarbeidere som trives, sier Sværen. For øyeblikket har ikke Postbanken større problemer med å holde på folk enn andre. Men i framtida kan det blir langt vanskeligere.

- Ungdomskullene går ned. Vi vet også at de unge ønsker en mer fleksibel arbeidssituasjon som legger mer vekt på tid og fritid, sier Sværen.

Til alle

Tilbudet i Postbanken er til alle, uansett stilling og kjønn. I Telenor f.eks. er det bare kvinnelige ledere som får hjelp i huset.

- Ved å frigi tid, bedres livskvaliteten. Det virker inn på hva vi yter i jobben. Dermed kommer vi inn i en god sirkel, sier likestillingsrådgiver Gunn Åse Grindheim i Postbanken til Finans Forum. Hun mener livskvalitetspakken er et virkemiddel for å møte det nye samfunnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer