Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postbanken lokker med livskvalitet

Postbanken gir ansatte med barn under 12 år tilbud om sekstimersdag med 85- 90 prosent lønn. Livskvalitetspakken inneholder også familieservice og muligheter for å jobbe hjemme inntil to dager i uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil være en attraktiv arbeidsgiver. Derfor ønsker vi å legge forholdene bedre til rette for familier. Det betyr at vi finner ordninger som kan tilpasses den enkeltes livssituasjon, sier pressetalsmann i Postbanken, Steinar Sværen.

Tilbudet er så nytt at det foreløpig er bare en familiefar som jobber sekstimers-dag. Er det ønskelig med en fridag pr. uke i stedet, lar også det seg ordne.

Livskvalitet i stedet for lønn blir nok mer og mer attraktivt, tror Postbanken.

Den er den første i banknæringen som er ute med et slikt tilbud. Foreløpig er livskvalitetspakken i Postbanken et prøveprosjekt som varer i ett år.

Frynsegoder

Som mange andre bedrifter tilbyr også Postbanken hjelp til rengjøring, stryking, sammenlegging av klær, sengeskift, vinduspuss eller andre ting.

15 ansatte er dessuten med i et pilotprosjekt hvor de kan jobbe hjemme opptil to dager i uka.

- Alternative belønningsmåter er nok veien å gå. Vi trenger medarbeidere som trives, sier Sværen. For øyeblikket har ikke Postbanken større problemer med å holde på folk enn andre. Men i framtida kan det blir langt vanskeligere.

- Ungdomskullene går ned. Vi vet også at de unge ønsker en mer fleksibel arbeidssituasjon som legger mer vekt på tid og fritid, sier Sværen.

Til alle

Tilbudet i Postbanken er til alle, uansett stilling og kjønn. I Telenor f.eks. er det bare kvinnelige ledere som får hjelp i huset.

- Ved å frigi tid, bedres livskvaliteten. Det virker inn på hva vi yter i jobben. Dermed kommer vi inn i en god sirkel, sier likestillingsrådgiver Gunn Åse Grindheim i Postbanken til Finans Forum. Hun mener livskvalitetspakken er et virkemiddel for å møte det nye samfunnet.