Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Postbud (31) stjal bankkort og PIN-koder

Så hevet han tusenvis av kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et 31 år gammelt postbud er tiltalt for å ha stjålet flere kredittkort og PIN-koder som ble sendt til beboere på Lambertseter i Oslo.

Tyveriene skal ha skjedd i løpet av noen måneder fra mars til juni 2003. Mannen stjal postforsendelser med Mastercard og PIN-koder. Få måneder senere fikk han sparken som postbud.

Avslørt av kamera

Det var en 65 år gammel kvinne som oppdaget at noe ikke stemte da hun fikk regninger for videokjøp og restaurantbesøk fra sitt kredittkortselskap.

Selv visste hun ikke at kredittkortet hennes hadde utløpt og at et nytt var tilsendt. Noen dager før dette var koden til det nye kortet sendt. Hun kontaktet kredittkortselskapet og fikk beskjed om å politianmelde saken.

- Selv trodde jeg at saken var henlagt. Det er veldig bra at politiet har tatt tak i dette. Jeg mistenkte at det var en utro person i posten som sto bak, og jeg sa det til politiet, sier kvinnen til Dagbladet.no.

Etter hva Dagbladet.no kjenner til skal politiet blant annet ha undersøkt opptak fra videokameraer i minibanker for å avsløre postbudet som nå er tiltalt.

Nulltoleranse

Mannen begynte sin uærlige virksomhet kort tid etter at han ble ansatt i et vikariat som postbud.

Han fikk sparken på dagen etter at Posten selv fattet mistanke til om at noe var galt.

- Han jobber hos oss et halvt år før han ble avskjediget. Deretter ble han anmeldt, sier pressesjef Birgitte Lund Nakken i Posten Norge til Dagbladet.no.

Posten har nulltoleranse når det gjelder kriminelle handlinger.

- Vi lever av tillit, derfor fikk han sparken på dagen, sier Lund Nakken.

Tilsto

I følge tiltalen har mannen stjålet PIN-koder og kredittkort fra fem-seks personer. Hvor mye han har klart å stjele er uklart, men i følge tiltalen har han belastet kortet i minibanker og forretninger for minst 25 000 kroner.

- Han har lagt kortene på bordet i avhør og fortalt om flere tilfeller av tyveri, men han husker ikke hvem han har stjålet kort fra eller hvor mye, sier politiadvokat Morten Bentzrød ved Manglerud politistasjon til Dagbladet.no.

Forholdene mannen er tiltalt for har en strafferamme på seks års fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media