«Postbud» stjal brev

Utkledd som postbud, stjal tobarnsmoren (33) posten fra 34 postkasser i Drammen over flere måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobarnsmoren ble dømt for 33 grove tyverier, et simpelt tyveri, tre bedragerier, to forsøk på bedrageri, og to reseptforfalskninger. Drammen tingrett dømte før jul tobarnsmoren til fengsel i syv måneder.

Fordi hun ikke er straffedømt tidligere, ble 90 dager av straffen gjort betinget, med en prøvetid på to år.

Tingretten mener at kvinnen, til dels med hjelp av sin samboer, regelmessig stjal post fra 33 postkasser i drammen, og en postkasse i Nedre Eiker. Tyveriene foregikk nattetid, fra januar til april i år. Kvinnen innrømmet de fleste av forholdene i retten.

Utkledd

Posttyveriene skjedde nattetid, da tobarnsmoren og samboeren kledde seg ut som postbud, og gikk tyverirunden.

«Retten finner det bevist at tyveriene til dels ble forsøkt kamuflert ved at tiltalte bar med seg post på armen eller i vesker, for dermed å gi inntrykk av å skulle foreta leveranser til postkassene som ble åpnet», heter det i dommen.

Tok bankkort

Blant tingene som ble tatt fra postkassene, var flere bankkort. Kvinnen lyktes deretter med å svindle til seg til sammen nesten 30 000 kroner.

Tobarnsmoren og samboeren ble avslørt i slutten av april i år, da de forsøkte å handle klær ved bruk av et stjålet bankkort ved en butikk på Buskerud Storsenter.

De ansatte oppdaget at kortet var stjålet, og kontaktet sikkerhetspersonell og politiet, som pågrep kvinnen og hennes samboer. Samboeren er dømt for liknende forhold tidligere.

STJAL POST: Kvinnen kledte seg ut som et postbud og stjal andres post.