Posten advarer mot julesvindel: - Det er kyniske kjeltringer

Midt i julestria dukket det opp en SMS fra Posten om at julegaven er stoppet. «Slett meldinga», er den klare beskjeden fra Posten.

SVINDELFORSØK: Flere personer har ifølge Posten fått en tekstmelding der de blir bedt om å betale utestående porto. En lenke i SMSen leder til nettsiden posten.club. Både SMSen og nettsida er en del av et svindelforsøk, advarer Posten. Skjermdump: posten.club / privat
SVINDELFORSØK: Flere personer har ifølge Posten fått en tekstmelding der de blir bedt om å betale utestående porto. En lenke i SMSen leder til nettsiden posten.club. Både SMSen og nettsida er en del av et svindelforsøk, advarer Posten. Skjermdump: posten.club / privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Harberg ble ikke spesielt overrasket da det tikket inn en SMS med beskjed om at det lå en pakke og ventet på ham midt i julestria.

- Jeg fikk en SMS, som tilsynelatende kom fra Postens telefonnummer, med beskjed om at de hadde forsøkt å levere en pakke til meg - men at det manglet porto. I meldingen fulgte det også med en lenke, som tok meg til en nettside som er helt lik Postens nettside.

Harberg sier selv at han er bevisst svindelforsøk, men at han i dette tilfellet var nære på å bli lurt. For når man kommer inn på nettsiden, som nærmest er et speilbilde av posten.no, ligger pakkenummeret ferdig utfyllt.

Dersom man klikker på lenka for å «spore» pakken, kommer man til en ny side der man blir bedt om å betale fem kroner i manglende porto for å få utlevert pakken.

- Jeg venter på flere pakker nå i jula. Og det ville ikke vært så merkelig om en avsender i julestresset hadde glemt å betale full porto før pakken ble levert til posten, sier han til Dagbladet.

Det var først da han oppdaget URL-adressen, altså nettadressen, på siden han besøkte at han var helt sikker på at det dreide seg om et svindelforsøk. For posten.club hadde han aldri hørt om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer