Posten bytter 2500 låser

Etter Dagbladets avsløring om nøkler på avveie, bytter Posten låssystemet på 2500 Oslo-bygårder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Posten skifter låssystem for postnøkler i 2.500 bygårder i Oslo etter at Dagbladet kunne avsløre at flere universalnøkler kan ha funnet veien til forbrytere i Oslo. Dagbladet skriver i dag om at 149 postnøkler er på avveie etter at Posten avviklet sitt reklamebudselskap «ForbrukerKontakt».

Forbrytere hevder å ha fått tilgang til slike nøkkelknipper, og allerede har brukt dem for å komme seg inn i bygårder.

De 149 nøklene ble ikke levert inn da Postens datterselskap ForbrukerKontakt ble avviklet. Over 2.000 bud var tilknyttet selskapet. Budene leverte uadressert reklamepost og hadde universalnøkler for å komme seg inn i bygårder og blokker.

-Bytter alle

- Vi har i dag bestemt oss for å skifte låssystemene og postnøklene i tilsammen 2500 bygårder for å sikre oss at disse 149 nøkkelknippene ikke kan benyttes i det hele tatt. Dette er helt nødvendig for å fjerne den usikkerheten som er skapt ved at de fortsatt er på avveie, sier informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten.

Alle låsene vil bli byttet innen 14 dager, og i tillegg vil en rekke låser kodes om.

Utskiftingen vil bare gjelde bygårdene i Oslo, og noen få i Akershus. I Trondheim, Bergen, og Stavanger er alle nøkler gjort rede for, opplyser Gjølme.

- Beboernes inngangsnøkler blir ikke berørt. Postens låssystem innebærer at nøklene til selve bygården er innelåst i et skap ved inngangen. Det er låsen eller koden til disse skapene som nå skiftes ut. Det vil koste oss noen millioner kroner, men først og framst er det viktig å fjerne usikkerheten for de som bor i disse gårdene, sier Gjølme til Dagbladet.no.

BYTTER: Posten bytter låssystemene på 2500 bygårder i Oslo. Informasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme lover at beboeres utrygghet skal fjernes innen to uker.